Pages

Monday, November 30, 2009

nananaannnaa..gannnnuuu kitttteee!!

view on the way back to KL last Thursday.. best...
jalan lengang.. but... not the opposite direction..

aduyaiii.. niat di hati balik cuti 4 hari ni macam2 nak buat.. nak jalan sana nak jalan sini.. rupanya masa saaaangggaatt mencemburuiiii Jijah yeeeee.. dalam list to do untuk 4 hari ni adalah about 8 to 10 things.. tapi 2 ke 3 jek yang betul2 ikut plan.. yang lain.. hmmm.. macam2 hal.. ada ke patut Jijah lupa yang adik ipar nak kawin 13th Dec ni.. MM pun sama.. lupa jugak.. apa yang diingat entahla.. ni nak balik ganunggg malam ni.. bercinta rasanya.. nak kata tempuh jalan jem tak le sangat.. sebab kampung we ols kan KL kan (berlagak la tu).. orang lain balik kampung we ols balik bandar.. orang lain balik bandar.. we ols balik kampung.. bagus jugak ek?

Then why boring? because I wish I could spend more time with my family.. boleh ronggeng sana sini jumpa kawan2.. boleh buat ladies day out hari2.. heheheh.. macam ramai benor kawannya pun.. I wish I could even spend more time dengan Jannah.. kesian dia.. batuk2 pulak tuh.. huhuuhuuuhuu...

But.... I just dont have the heart nak biar MM balik seorang ke sana.. MM kata takpe.. aku ni haaa.. yang drama queen.. lagipun rumah ku.. meskipun ianya child-proof.... tapi.. its so not taik cicak and sawang2 proof ye.. water proof pun tak sbb bumbung ada yang bocor.. kalau hujan habislah menitik2 air hujan.. kena tadah pakai baldi.. itulah adat duduk kuarters ye kawan2.. maintenance hancur!!!

ok.. itu saja.. esok Jijah akan kembali bersiaran seperti biasa.. lintas langsung dari Dungun.. with loveeeeee...

6 comments:

zafwah said...

kejap jek la cuti raya ko yek..ni da balik dungun ni kire dok umh jek la..sekolah da cuti kn?? best nyer la klu aku kt tpt ko..huhuhu..da lama tak rasa cuti yg betul2 cuti..

cik jijah said...

aku cuti lama farah.. tapi encik suami yang kejap2.. terpaksa la ikut.. boring duk sini sorang2 sbb pekan jauh.. kalau duk teluk intan.. dulu best juga.. rumah mak pun tak jauh.. lagipun teluk intan sekarang dah ada mcm2 farah.. panggung wayang, mcD, giant.. hebat teluk intan sekarang nak compare dgn dulu laaaa.. tak yah gi manjung or ipoh dah.. hehehehee..

apis585 said...

since i dun think u'll get to meet nina this school hols, we'll go to ur place instead vley??? hahahha...
buttt tgh plan2 lagi ni nak cucuk2 jai, mebe dlm feb/march when the monsoon is over n cik abe da dpt cuti heheh...im planning to go on a roadtrip kl-kuantan-ganung hehehhe...xsabr xsabr xsabr

cik jijah said...

apis!!! lambat lagi la feb/march.. tapi mari2.. by that time ganu beaches is in tip top condition :)
by the way, i have another plan.. nak jugak jumpa nina.. heheheee.. nantilah.. ill let you know..

Nana said...

wah! cium pun kena censored ke? aisyioh! but then again .. you tak miss apa2 pun. Takde feeling langsung. Both actor and actress keras kalahkan batu! hehehe!

cik jijah said...

dear nana.. betullah... i think chris weitz was sooo 'spellbound' to the special effects and CGI.. that he forgot to tell his actors to really got into the role.. tapi kan I ni drama queen kan.. i wept again and again watching the woods scene when ed left bells.. and when edward thought bells already dead..hahaha