Pages

Tuesday, November 17, 2009

to the climax of the week

Rasanya lama dah tuan tanah tak bercerita pasal sekolah terchenta dia ni.. Sebenarnya tuan tanah tak berapa berkenan sangat nak kongsi hal2 kerja.. even dengan MM pun.. kalau balik rumah tuh memang tanak pikir hal sekolah.. tapi selalunya memang meleret sampai ke rumah.. panas duk sekolah.. penghawa dingin takde.. huahhahahha.. esok2 kot ada orang sponsor aircon, alasan lain pulak di cari.. hehehehhe..


sadly.. majority kaum hawa yang datang.. bapak2 sekalian entah ke mana.. nak kata sibuk kerja.. mostly kerja kampung jek.. even makan gaji pun.. boleh amik cuti kan?

By the way.. the most important event of the week had just ended this afternoon.. saya sangat lega.. dari minggu lepas tunggang terbalik buat preparation.. tapi.. though it has started since last week.. dek kerana takde rehearsal kelam kabut la jugak dibuatnya.. so konsep yang diambil oleh guru2 sekolah ni ialah.. back to basic.. which was "janji siap".. hmmmm.. tak boleh nak kata apa.. kita ni pun kuli juga.. tak bagus kan? lantakkkkk..


kesian anak2 kecil ini.. 2 kali cancelled show.. 3rd time baru jadi.. kes nya budak2 ni tak dengar volume lagu yang ditelan dek ruang besar.. maklumlah dewan takde.. sekolah kan tengah renovation.. kesian kat cikgu yang latih jugak.. menangis dia.. kecik ati.. banyak hari practise.. to the moment of the show.. suruh batal pulak.. moralnya.. sila pasang speaker banyak2 ye..
ohh yeaa.. dan juga rehearsal :)


yang ni paling cute.. anak prasekolah.. memang lah kaku kauuu.. siap mengira lagi sambil menari tuh.. 1, 2, 3, 4... hehehhe.. but 2 thumbs up to the teacher.. ingat senang ke nak ajar budak2 kecik ni hafal step tarian tradisional..

and Cik Jijah ni.. being as stubborn as the mule.. hehehe.. dah dipesan untuk pakai baju rasmi sekolah.. but pretended that I did not know.. pakai lah baju purple yang sah2 sangat kontra dengan orang lain.. memang sengaja cari pasal kan? hehhh... apalagi kena sound lah dengan the lady boss.. selamba jek jawab tak tahu about the instruction...hiksss.. setakat kena sound.. ni pun satu cerita jugak ni.. saya ni selalu jadi black sheep.. takpe.. yang itu lain kalilah cerita.. semua nak sumbat in one entry.. takde bahan pulak nanti.. hehehhe

kan.. kan? semua orang pakai baju rasmi sekolah..


Cik Jijah? tu haa.. selamba kodok dia pakai baju lain.. hehehhe..

Saya ditugaskan membuat buku cenderamata (accomplished before the event lagik) dan pada hari ini di bahagian kedudukan tempat.. maksudnya kena susun murid ikut aturan untuk menerima hadiah.. jenuh la jaga budak2 ni.. ramai yang tak duduk diam.. yang panjat pokok kat belakang tu pun ada.. when it came to turn murid yang patut amik hadiah tu.. hilang pulak sebab gi mengular dalam surau (the event took place nearby the surau).. macam nak tercabut buku lali ngejar budak2 tuh (in my two inches bonia ok).. haihhh.. rasanya tadi.. ada turun dalam sekilo dua kot.. but.. dont worry.. got it covered back masa jamuan after the event.. hehheh.. nasik minyak.. mak bedal cukup2.. huahhahaha... burrrppp.. alhamdulillah... :)

Selesai sudah.. but not yet.. Thursday ada jamuan guru and jamuan kelas jua.. sekarang ini tengah mereka2 apa nak dibeli untuk jamuan kelas.. duit kelas ada arround RM50 jek.. cikgunya haruslah menambah sikit supaya happening.. nak beli KFC.. dengarnya lady boss tak izinkan.. kalau gitu.. bihun goreng+kuih popia.. goodie bags which full of jajansss and.. ganache choc cake.. air.. bawak sendiri.. heheheh... and jamuan guru.. though ada orang mengeji.. ambe nok gok bawok cheese cake ambe tu.. hahhahaa.. kan? degil kan?

So it was an exhausting day.. balik tadi.. tersu membungkang sampai pukul 4.30.. lama dah tak tido petang gini (after school).. cuaca pulak ala2 merajuk.. mendung ajek.. bestttt..

ok.. till then :) nak solat maghrib and then masak dinner.. naper? tak percaya? iyeee.. Jijah masaklah hari ni.. lauk telur goreng ajek.. heheheh..



5 comments:

@tune® said...

ermmmmmm
kalau cikgu dah degil..anak murid camne lah ek?

cik jijah said...

atune.. cikgu degil tapi masih fikir baik buruk consequences nya.. setakat pakai baju tak ikut dress code tapi masih lagi kategori formal.. rasanya tak salah.. but still kena sound jugak kan? but aint no biggie dear..

murid degil is when kita bagi kerja rumah.. tapi degil tanak buat.. kan ke mendatangkan kerugian?

zafwah said...

cute seh budak2 menari kan..terigt aku jaman sekolah dolu2..tp aku xcute le sbb kulit aku dl mcm bontot kuali..ireng..skrg ni cerah sket la mcm bontot kuali gak tp brand tefal la..huahuahua..

chucky said...

tipuu sangat
turun sekilo
turun sikit2 je dah laaa

cik jijah said...

farah.. brand apa? tefal? hahahhahaa.. almaklum duduk dlm snow aje kijenya yee.. hehehhe

chucky.. ko ni.. akak nak gebang sikit pun tak bleh.. meh sini.. lain kali akak ajak ko jaga budak2 tuh sekali..