Pages

Wednesday, November 25, 2009

dont u dare!!


but it did.. seriously it died when I was really enjoying the task.. sabar je lah.. tiba2 jek.. sedap2 jolok2 bawah katil kerusi dinding semua.. tiba2 mati... aduyaiii... this is actually my second vacuum.. yang first dulu pensonic had served me well for almost 2 years before it's sudden death.. yang ni pulak.. baru jek lagi ok.. bought it last September.. berkenan ya amat sebab yang ni tak payah pakai bag.. buamg dan basuh jek konsepnya..

Frankly.. tuan tanah tau guna jek.. technical.. zero.. I even thought of buying a new one to replace it masa menatang tu mula2 shut down.. brand OSIM dah main2 dalam kepala dah ni bila MM tiba2 called kunun2 rindu (read: boring kat opis la tuh).. he was freaking out bila aku cakap nak beli baru.. huahahaha.. kan ada warranty katanya.. ya ampunnnnn bangg.. dinda terlupalah.. esok kita angkut balik Klang ye.. sebab beli kat Onking setia alam.. jauh gila beli.. duduk Dungun..

Susah la dapat bini cam Jijah ekkk.. asal rosak jek beli baru.. ingat tok laki ko tu tukang cap duit kata suara2 sumbang itu.. iyeerrr... nasib baik Jijah sadar diri kan? tidak kalu.. harus dihempuk saje dengan vacuum itu kata suara sumbang itu lagik.. kalau lah bankrap tok laki ku itu.. sapa kah yang akan susah.. ahkkkakkk jugak.. balik lah ke pangkal jalan kan kan?

itu saja berita hari ini..


10 comments:

Us said...

oooh, cik jijahh.. da berapa lama x mem 'vacum'..? Kotnya byk sgt habuk nak kene sedut sampai x tertanggung nak menyedut...tu pasal terus kene heart attack...habuk tersumbat ke arteri...kehkehkehkeh....

Zala Wajik said...

Kelakar plak baca komen atas ni..
huhu..


anyway..
Try brand Rainbow.

cik jijah said...

heheheheeee eroyy!! kuang asssaammm.. vacuum aku kena heart attack ye.. nanti aku nak panggil mcdreamy suruh buat surgeri..

zala... rainbow? nanti akak gugel.. tak pernah dgr la pulak..

Us said...

sapa itu mcdreamy? kalau aku, aku panggil carlisle cullen...ahak, ..... sesuai ke?!
Sesuai x sesuai, janji aku suka....hahahaha

Aku pon x pernah dgr rainbow...bagus ke cik zala?

cik jijah said...

sahhhhh!! ko memang dah kena "gigit" dgn vampire2 itu!!! hehehheheeee..

chucky said...

kalau ade warranty,g je kedai balik....
selagi lom abes warranty,selagi tu kelim ok

cik jijah said...

waaahhh.. chucky!! maklumlah.. cakap seorang yang berpengalaman.. *wink*

.:nhalilah:. said...

wah.. ko n eroy sah kena gigitan vempire.. nasib baik aku tak kena.. camne aku boleh terlepas dr serangan vempire ek?? confuse plak..

eh.. salah topik la cik jijah.. sowi.. aku cuma ada vacum handheld je.. sgt jarang pakai.. pakai penyapu je.. huhu

@tune® said...

ganas sgt ke??

cik jijah said...

ilaaaa... hehehheee.. aku bab twilight niaku no comment.. malu jugak sbb dah tua2 perangai cam budak2.. but frankly.. aku suka sgt dgn saga ni.. sama mcm aku suka lord of the rings trilogy..

atun.. ganas kan? hmmm.. susah lah nak jadi orang yg cermat.. apatah lagi yang ayu..