Pages

Saturday, November 14, 2009

OH MY GUCCI!!! Its happy hour!!

It was Friday the 13th you ollsss!!! Omputih kata hari gini hari sial.. siap ada special term lagi to those yang fobia sangat hari gini... paraskevidekatriaphobia... amikkk ko.. nak nyebut susah nak dieja lagi tak menjadi.. Maka Jijah kopipes jek lah.. tapi kita ni orang Islam tak patut la nak percaya kan.. sama jek hari ni dengan hari2 lain pun.. matahari terbit belah timur jugak..

Anyhow.. takde makna nak celebrate friday the 13th ni.. tapi nak pegi joli ada lah.. hehhehe.. tidak lah berjoli sangat.. just a small date.. with my better half of course!! Dating kat Kuantan lah.. mana lagi.. TGV yang kunun nak buka kat Mesra Mall Kerteh after raya masih lagi bertepek "coming soon" kat dinding dia.. haihhhh...

happy hour with happy face.. hehehhe

Hajat hati nak tengok cerita latest exboyfriend Jijah.. sapa lagi kalau bukan Brad Pitt: Inglourious Basterds.. hikkkssss.. and Pisau Cukur... Alih2 tengok satu jek.. Pisau Cukur jek.. sebesar2 GSC Megamall tuh.. cuma ada 4 movie jek yang available.. Sah2 cerita exboyfriend Jijah tuh takde.. ada cerita 2012 and a few others, chinese movies.. sorry lah yek.. Mak tak minat cerita ganas unless ada unsur2 komedi or cinta tau.. heheheh.. iyeee.. jiwa mak lembut..

So we got the 4.15pm tix and we have about 1 hour before the show.. instead of shopping we went for the "karaoke jamban"(read: mana sempat shopping 1 jam).. hehehhehe.. ala.. 1 lagu 1 token=singget tuh... beli la 10 token.. dapat 10 lagu.. puas hati dapat melalak sesuki hati.. lantak lah sedap ke tak.. hehehhehe..

pakwe tengah melalak lagu Pejal Tahir


Oh yeaaaa.. apakah pendapat Cik Jijah tentang movie Pisau Cukur itu?


Jijah berpendapat bahawa: I like it so much!! Barisan pelakon yang mantap seperti Maya Karin, Fazura, Aaron Aziz, Lyana Jasmay, Nas-T, Dato Rahim Razali, Eizlan Yusof, Khatijah Tan, Umie Aida dan Sharifah Sofea menjadi antara sebab utama. Some cameo appearance by Afdlin Shauki, Yasmin Yussof and Bang Bil juga amat mencuit hati.. Ada pelakon baru.. Redza Minhat (siapa ek dia ni.. cute tau) juga tidak mengecewakan!! skemanya ayat ko Jijah!!!

Menonton cerita ini seperti ada perasaan menonton cerita lama.. ala2 tahun 80an.. Azura.. Ali Setan.. tapi fresh.. witty.. cute.. macam love comedy omputih.. zero slapstick ok.. Fazura dengan Maya Karin memang rock!!! I mean... gedikkkkk.. Fazura ni kalau bagi watak macam ni memang menjadi.. remember Gol & Gincu?.. but not that stereotype ye.. gedik lagi dalam cerita ni.. The new comer, si Redza Minhat tuh.. sangat la padan dengan Maya Karin with his braces ala2 bendul tapi memang best laa.... Tengok si Fazura and Maya kelek LV ke hulu ke hilir pun menggetar jiwa perempuan Jijah ni tau.. hehehehhe..

Cerita ni memang mencuit hati Jijah dan pakwe.. hati orang lain Jijah tak tau.. hehehhehe.. tapi kalau tengok betul2 cerita ni.. banyak moral value.. cynical too.. especially to those woman yang cari calon suami kaya.. heheheh.. cuma.. ada orang tak suka tengok cerita Melayu.. Jijah selagi bukan R**** M******** punya (yeeee.. Jijah bias!!!) Jijah layan jek :) support local film!!!

side note: sangat sangat x300 suka dengan Intan( Fazura) dalam cerita tuh bila dia mengeluh atau terkejut.. OH MY GUCCI!!!.. OH MY JIMMY CHOO!!.. OH MY PRADA!!.. sangat gedik x250 okkk.. and speaking of gucci.. cantik tak beg ni.. beg ini tiada kena mengena dengan movie tersebut.. nggeggeeeehhhhhh..


Owhhh.. banyak lagi nak cerita.. nak2 ada satu kejadian yang berlaku.. nantilah Jijah cerita.. dah pukul 1.30 am.. mata macam sleepy tapi tak sangat... baju belum lipat bertimbun atas katil tuh.. nak lipat baju ke.... tidur aje.. hehehehhehe..

2 comments:

chucky said...

my dior cik jijah
cite ni mendatar sangat,hampir terlelap
jalan cerita ok,ayat2 dlm cerita pon bijak
tp,part dia nk carik sape bunuh dato'x syiok sgt,itu yg i nok tetido
but still,pelakon nye best....semuanye pandai belakon...

cik jijah said...

my dior chucky.. bila pulak ye? tak rasa pun "mendatar" tuh.. overall it was entertaining!! suka sangat cerita tuh.. tgh tunggu kat torrent.. mau download.. heeeeeeeeeeee..