Pages

Monday, November 9, 2009

isnt she lovely?

mari.. mari.. mampir pak.. mampir semua.. marilah.. cuci mata.. heheheheh


Heidi Klum.. dengar cerita.. she insurred her beautiful long legs for $2.2mil..
ngggaaaaaa...


Hilary Rhoda.. the face of Estee Lauder (jew company)..
cantikkan? love her look... ala2 Brooke Shield tapi versi gebu lagikk..


Gisele Bundchen.. nih tak payah cakap banyak..
semua orang kenal.. memang cantik tahap goddess dah..


ni Jijah paling suka.. Karolina Kurkova.. muka dia macam pelik tau..
but somehow.. still so pretty.. cantik lain macam..
hehhehehe... Jijah dah gila.. hehehhehe..

Cantikkan diorang ni? hehehhehehe.. Apa ke halnya dengan Cik Jijah hari ni.. hehehhehe.. entah.. Empunya blog pun tak paham.. PMS kot.. hehhehehe.. sebulan sekali... biasalahhhhh... hehehheheheh..

ok.. serius.. cantik tak? memang la cantik.. who would deny the beauty of these ladies.. Jijah pun suka cuci mata.. kalau tengok channel E!.. memang tak beralih punggong dah tengok perempuan-perempuan ni.. hikkkssss...

Jijah yang perempuan ni pun suka tengok perempuan comel.. apatah lagi lelaki.. hehehhehe.. hence.. I once asked the husband.. suami Jijah laa...

Me : Kalau saya kurus.. cantik cam model2 ni abg suka tak?
Husband : Sukaaaaa sangat tapi..
Me : tapi apa?
Husband : abg suka gini lagi.. kalau cantik sangat nanti susah nak jaga..
Me : betul ke bang?
Husband : betul.. nanti hati abg tak senang.. orang asyik tengok kamu.. biarla gini.. takde org perati..
Me : hmm.. memang saya tak laku dah.... ( muncung mulut jijah)
Husband: ke situ pulak.. isssshhhh.. nak kena ni..

Motif? Cik Jijah saja provoke dia.. just trying to emphasize that cantik itu subjektif kan? it lies in the eyes of the beholder.. muka cantik.. tapi hati busuk.. apa kes? seboleh-bolehnya biarlah lengkap serba serbi.. cantik itu bonus.. :)

Baru-baru ni.. salah seorang murid tuisyen Jijah kena marah dengan mak dia.. sebab tamak makanan.. kalau dengan adik beradik tuh.. dia memang nak lebih.. siap sorok lagi kat rumah nenek dia yang depan rumah.. nak makan senyap2.. heheheh

Mak dia : Mung ni kan.. makang banyok ngatt.. nanti mung gemok sok tadok sape nok ke mung..
dia : Dah Cikgu Liza tuh.. gemuk gokk.. ada je oghang nok ke dia..

keh keh keh.. terdiam mak dia.... budak2 sekarang pandai cakap.. hehehhe.. but dont worry Jijah dah dah corrected anak murid Jijjah tuh.. bukan sebab gemuk atau rupa diri.. tapi hati dan peribadi.. uikksss... rhymes lah.. dah pulaaakkk.. Cik Jijah ni mulia sangat ke peribadinya? ngeeeee... ukur baju di badan sendiri..

By the way, ini bukan entri mahu bangga diri ye.. cuma bersyukur.. I am so very grateful for having granted by God.. to have such a happy life.. with a husband.. who loves me for the way I am.. accepting me seadanya.. baik dan buruk.. :) cuma Jijah tau.. Jijah kena kurus sikit.. sebab suami kaki jalan.. I need to catch up his fast stride.. kalau tak kena tinggal la alamatnya.. heheheheheeee..

13 comments:

Baiti Mustafa said...

oo..sapa tak suka tgk pompuan cantek...kita yg pompuan ni pon suka tgk pompuan lain..

and usually pompuan la yg akan puji pompuan lain.kalau laki puji lelaki..tak le cam pelikss??...gay ke hapa??..

cik jijah..kalau laki mung idok komplen and takde le mata tu melilau menengok pompuan lain lebih lawa...tu dah cukup bagus dah tu..alhamdulillah la, baik laki mung tuh..

Ummu Jannah said...

cantekkkk cantekkk... kaki abg mzmr tu sgt panjang manakala kakimu sedikit tak panjang.. jdnye die mmg jalan laju.. tp tu la.. kene kurus la kan utk seiring dan sejalan.. hehehe.. gurau no.. aku pn pms gk nih.. hahaha

apis585 said...
This comment has been removed by the author.
apis585 said...

selalu kalau jln2 tgk poms body cantek2 mesti terdetik dihatiku "kalau bdn aku gini, leh buat baju kebaya, pesen2, ropol, baju kurung moden ketat"... tupassal laa Tuhan xbagi hahahahha... niat tu dah sah2 salah heheheh...

Baiti Mustafa said...

apis..hahah..betul jugak ek?..niat tu dah salah..confrm tak dpt..

cik jijah said...

baiti.. betullah.. mana ada lelaki puji lelaki.. eeeekkkk.. tak sessuwaiii.. dan harus juga kata2 mung about my laki jadi doa.. hehehhe..

ya ummu jannah.. hahah.. kaki dia panjang.. daku punye pendek.. tuh pasal daku selalu tertinggal.. hehhehe.. bila tertinggal.. mulalah.. bangggggggg..

apis.. terasa siutttt.. hehhehehe.. patutlah aku tak kurus2.. hahahah.. ooopppsss... terlebih sudaa!!

.:nhalilah:. said...

mmg la sape la tak suke cantik kurus murus.. yup.. u r right.. cantik dalaman tu yg penting..
kalo cantik peeangai huduh mmg la di kata org.. tp kalo muka huduh perangai pun huduh.. lagik teruk di kata org.. tp kan.. bagus la kalo laki hang xmo tengok pomps lain..

cik jijah said...

ila.. lelaki tetap lelaki.. kalau kuat iman pun tuhan uji.. ni kan pulak hamba nya yg biasa2 je ni kan.. I dont want to accuse my husband for something that he didnt do but.. being careful.. is the best thing.. sediakan payung sebelum hujan.. hehehhehe..

@tune® said...

aiseyoh!!!

kn comel skang kak!!!

cik jijah said...

atune.. comel itu pasti.. jelita? sudah tentu.. wakakakakk.. masuk lif tekan sendiri.. memang la kan? hehhehehe..

chucky said...

pompuan cantek yang masa jaga periksa hari itu telah membuatkan segelintir pelajar lelaki tidak dapat menjawap soalan dengan baik

chucky said...
This comment has been removed by the author.
cik jijah said...

chucky.. was the girl as cantik as akak? wakakakakakkak..