Pages

Tuesday, October 12, 2010

stress... & sesswatuh

Semalam gelabah.. hari ni stress pulak.. ok.. memula Jijah excited.. I have 2 reasons for that.. 2 main occasions sebenarnya.. first.. going to Kelantan with MM next week.. saja gatal nak ikut dia gi meeting sana.. secondly.. right after Kelantan trip ada 3 days school camping kat area Pasir Raja.. been ages lah since the last time akak gi camping gini.. the latest was 2 years ago before akak moved to ganu tapi to was held in school.. less challenging kot... the one that Im going ni betul² tepi sungai.. was told that Pasir Raja ni sangat jauh dari pekan.. so akak assume that the area must be clean and beautiful as well.. being a first timer to such a place.. memang buat akak excited! Anyway.. ku sangka panas hingga ke petang.. rupanya hujan di tengahari.. timbullah a few issues among us.. tak payah lah cerita detail about it.. but those few things betul² buat akak stress!

isskk.. stressnya! dah la a bit exhausted pasal malam tadi tido lambat.. lapar pulak sebab habis meeting lambat lupa nak grab lunch from the canteen.. balik rumah pulak.. bilik seperti ada sessswatuh yang creepy.. ini kerana sesssswatuh telah bernyahtinja sesuka hati sesedap rasa di atas lantai bilik akak! Jijah freaked out and call MM.. tapi dukacitanya MM adalah busy.. nak minta tolong jiran tolong tengok juga segan.. sebab baru je lepas mintak tolong amik beg yang tertinggal dalam bilik berkunci.. tak sukalah nak susahkan orang.. so apa yang akak boleh buat sekarang adalah bersabar, bertawakal dan berdoa agar sessswatuh itu is nothing dangerous or anything slimy.. eeeeuuurghhh! hmmm.. di samping itu menyambung kerja² sekolah yang masih terbengkalai in perseverance.. tapi.. stresss lah!!

2 comments:

WaN♩ said...

kita serupa! sama2 stress..huhu..tensi2..

cik jijah said...

kena lapangkan dada wani.. kalau fikir sangat nanti darah tinggi pula :)