Pages

Wednesday, October 13, 2010

berdua lebih baik..

Sejak akhir² ni.. the hottest couple in Dendang Jijah dan MM sudah jarang dating jauh² macam dolu². We used to spend almost every weekends crossing the state border sampai ke Kuantan sana.. macam jauh sangat Kuantan tu.. walhal 2 hours away sajork.. but lately we spend most our time at home dan 2 kali 2 kala paling jauh pun sampai Mesra Mall di Kerteh sahaja. Apa yang hebatnya Mesra Mall.. lenkali akak cerita ye..

Muyskil tak kenapa? Adakah kami sudah pokai untuk berjimba² di Kuantan seperti dahulu? Tidak sama sekali. Ini semua adalah kerana.. MM sudah semakin otai dalam kerja² memuat turun movies dari internet. Bilang sahaja mahu cerita apa.. tak sampai 3 hari mesti dapat. Siap boleh convert ke format TV. Secara ringkasnya, movie tersebut boleh ditonton terus di skrin besar instead of laptop's yang kadang² boleh bikin neck pain. Amat baik untuk kesihatan bukan?



Aktiviti rutin harian especially weekdays.. akak dengan kerja akak.. MM dengan kerja dia (dia tengah gila cari duit lebih, nak bawak akak gi Paris katanya.. ekekekek). TV pulak is playing the movie yang MM download.. bahagianya hidup berdua :)

nota kaki: rajin pulak update blog kan? tuan tanah pun moskel jugak ni.. heheheh..




9 comments:

fatenton said...

jauh jugak tu dua jam driving.. but i loveeeeeee kuantan so much.. dulu2 fatenton study di situ.. :)

Baiti Mustafa said...

yes, kengkadang pon aku rindu nak berdua jek..hahah...kat mesia dulu boleh la selalu nak bedua kat sini tak dapat dowh...memang berempat jek sentiasa..

zafwah said...

aku jua sedang menikmati saat indah berdua-duaan ni..tp apakan daya umah kosong lg..takde ape2 yg blh dibuat selain baring2 borak2..ko paham2 le ape jd pastu..muahahaha...ishhh ter'blue' plak kt sini..minta mahap tuan tanah..

.:nhalilah:. said...

yup.. kdg2 nak gak berdua.. ekekek.. ala2 dating romatika gitu.. nengok nite movie ke..tp dua ekor hero tu nak cempak ke mana???? harus la kena carik baby sitter time nak kuar malam.. hihi..

apis585 said...

i truly understand baiti&ila... skang kalu nak berdua-duaan kne amik cuti, otherwise nak cakap pun kne jerit2 baru leh dengar hehe...

cik jijah said...

faten.. suka sgt kuantan.. tapi sebab dah pecah tayar 2 kali masa on the way ke sana.. dah serik nak pergi.. tu sebabnya jarang2 dah gi sana..

farah.. amboi.. gedik santai ko ye... muahahhah!

ila, baiti & apis.. alaaa korang.. sebab tak ada anak lagi.. boleh la aku cakap mcm ni.. kalau dah ada esok.. i wonder if i can be a good parent macam korang.. i dont think i can leave them at home with a babysitter and selamba aje berdating dgn MM.. hehehe..

Baiti Mustafa said...

kurt..leaving the kids with babysitter gi dating?..trust me..you can!..heheh...

elly said...

kurt, aku selalu gak terasa nak gi dating berdua2an sbb sejak ada baby ni mmg tak penahnya boleh..sampai hari tu aku suggest jom amik cuti mcm apis ckp tu and then leh hntr baby ke nursery..pastu boleh z'di ckp, "buatpe hantar baby gi nursery, kita bwklah jenjln skali..best apa jenjln bwk yusuf sekali.." that beats the whole purpose of amik cuti in the first place! hahaha!

cik jijah said...

baiti.. mcm masa ko pergi tgk new moon to eh? hehehhe..

elly.. haaa kan!! in the end its all about our kids :)