Pages

Sunday, December 6, 2009

december rain

Hujannnnnn yang turunnnn bagaikan mutiaraaaaa.. ececewaaahh.. senang hati jek kan? seronok tau.. setiap hari hujan... sejuk ajek.. tak pakai deodorant pun takpa sebab kurang berpeluh.. level hangit hanyalah suam2 kuku gitewwww kan.. alahhh.. Jijah duk rumah jek.. tak gi mana2 sangat pun.. best kan hujan? walaupun baju lambat kering namun cuaca yang ala2 winter ini memang sangat besttttt.. syukur kepadaNYA di atas rahmat ini... tetaaaaappiiiiii.. apabila kejadian seperti ini berlaku...

Jijah nak payungkan dia.. tapi MM macam macho..
tak mahu dipayungkan.. hehehe..

maka, basah lah lencun dia dek hujan lebat..

dah lah basah jherrukk orang ganu kata... nat tayar tu
punyalah ketat gila.. sampai bersepak terajang la si MM
tu nak loosen nat tu..

Benar belaka.. tayar kereta pecah ketika on the way to berjimba-jimba di Kuantan Jumaat lepas. Bengang bak kata si akim AF7 (jijah gugel ni).. bukan bengang kat hujan.. tapi bengang kat jalan yang berlubang. Mau tak bengang. Masa balik Klang last week kereta tuh dah tip top servis balancing alignment sampai tukar tayar siap. To be exact, Isnin last week.. which means jangka hayat tayar tu tak sampai pun seminggu lagi. Inilah yang orang kata.. malang tak berbau..


namun begitu.. kami bengang sikit jek. Udah tak ada rezeki kami.. redha ajek la.. and so the journey to Kuantan continued.. hehhehe.. kalau patah balik Dungun pun.. semua kedai adalah tutup pada hari Jumaat.. maka MM dengan semangat memandu sambil berhati2 menuju destinasi.. walaupun mood adalah sedikit kureeeengggg..


iyeeee... item pertama dalam shopping list kami ialah tayar baru.. dan biasalah sampai kat kedai tu.. bukan tayar jek kena tukar.. rim bengkoklah.. nat hilang lah.. maka berterbangan lah dalam 200++ jugak.. apa nak buat..



tiba-tiba...... setibanya kami di Kuantan..
.
.
.
.
.
.
.
.


Mood akak pun boost up kembali!!! MM sengaja parking kereta betul2 depan Ariani tau.. saja jek tau nak gegar akak.. memang gegar punnnnn... tu dia 90% lessss!! Apa lagi kan.. akak pun berjimba2 dengan penuh girang la kat dalam Ariani tu. MM pulak pergi cari baju spare nak tukar baju basah dia.. terkinja2 sensorang la akak dalam kedai tu..


Ada lah dekat 6 helai hasil tangkapan di Ariani semalam.. puas hati ku... ishhh ishh ishhh.. mengucap Jijah.. mengucap.. tapi terfikir jugak tau.. asal gi jek Ariani mesti ada sale.. asal sale jek mesti Ariani. Hari tu gi Ariani Mutiara Damansara pun sale jugak.. tapi tak la sampai 90%.. agaknya susah dah nak jual kot.. kan banyak dah pesaing sekarang.. bagus bagus... I loiiikkkkeee!!

Sesudah berhabis uwaaanggg di Ariani, kami pun ke ECM (sopping kompleks kebanggaan rakyat Pahang) nak jenguk2 kemeriahan YEAR END SALE di sana.. memang meriahhh.. tapiiiii.. tak semeriah yang ini...



Addduhhhh.. jauh sangat nak ke PJ sana.. Jijah terpaksa 'makan hati' sebab tak boleh balik KL minggu ni. Lagipun adik ipar nak kenduri next week. Kelam kabut lah MM kalau Jijah paksa gak balik KL minggu ni kan.. takpe.. lain kalilah (pujuk ati sendiri).. kalau ada rezeki :)

Begitulah kisah December Rain.. hujan di Terengganu nampaknya dah reda.. tapi hujan "megasale" baru nak mula.. hmmm.. bagus jugak duk sini.. jauh dari tempat2 yang boleh merabakkan poket ku.. tidor lagi sedap.. *sigh*

side note: thanx to CIK NINA.. sebab belanja karaoke semalam (sempat lagik kan?)... hehehheee.. babe.. we should do it often.. best giler masa kita melalak lagu jai ho!!



12 comments:

zafwah said...

kuruttt... reveal la hasil tangkapan masa hujan ko yg smpi 6helai tu..nk tgk gak..xdpt beli dpt tgk pun jd le..

cik jijah said...

aisssyyooohhh farahhh.. seganlah mek mau reveal semua.. org kata i nak show off ajek.. tulis blog ajek.. show off.. segannnnnn tauuuu....

~*irjune*~ said...

bestnye Kurt...Ariani ada sale 90%. mesti shopping tak hengat. tapi kalau aku gi Ariani apsal takde yg berkenan ek. hmmm..ko tunjuk la hasil tangkapan ko tu..leh aku dapat idea nak nak beli Ariani.

Yatie said...

Aku penah kene 3 tayar bocor sbb wktu tu lalu kt site tgh wat bngunan.Nut tu giler2 punyer ketat.Sampai haus nut tuh.Sejak hari tuh,klu lps servis tayar,etc,aku akan ckp kt mekanik tu soh ketatkan nut guna cross spanar jer,toksey guna mesin.Alhamdulillah,lps tu,klu tayar bocor,etc,aku bleh dh tukar tayar sndiri

apis585 said...

haritu tayar aku kene 3 paku sampai bdak wshop tu perli, akak kje kilang paku ke kak..kureng tolll...
waaahhh 90%!!!sakan nyahhhh...harus aku chekout ariani ipoh sbb kl kalu sure xbyk pilihan hehehe...
patutlaa jai tersedak2 nko dok melalak nama dia ghopenye hahahahahha...

cik jijah said...

ala ijunnn... karang kalau aku pakai gi ane2.. aku amik gambo aku tepek le sini..

tak tau le wehhh.. kat sini ada ariani jek pun.. sebab aku duk ganu kan.. hajaba aku tak berkenan.. munawarah jauh kat ceras nu.. de zahra org kata cantik jugak.. tapi belum jumpe lagik.. ariani jek la yg aku suka..

yatie.. yatie OZ eh? gila wanita besi ko ni.. kalau aku sorang kan tie.. aku dah call tow truck dah.. hehheheee..

apis.. heheheeee.. sakit jiwa aku gelak.. hehehe.. by the way.. ha ahhh.. 90%.. yang thai silk biasa kita beli tu.. 62 je skrg.. yang full lycra lagi le murah.. aku rembat yang swarovski 2 sbb less 50%.. betul.. baik gi yang jauh from kl.. kuantan punye stock pun banyak.. puas pilih.. by the way i didnt know that ariani dah bukak kat ipoh.. bagus2.. nak pomot dgn kawan2 perak.. heheheee..

.:nhalilah:. said...

ariani sales 90%???? awat mak tak tau.. 6 helai tgkpn??? perghhh.. hebat cik jijah.. eh.. sales smpi bila nih?? harus mak buat kawatan ni.. hahaha.. pengsan kalo laki aku tau ada sales ni.. LOL!!!

Us said...

Beb,tunjukla...aku nak tgk tudung2 tu...
Ala, pedulikla if ada org kata show off tu...this is ur blog, sukatilah nak tulis @ letak apa pon...yg penting, kita sendiri tahu apa sebenarnya niat kita nak tunjuk gambar @ tulis dlm blog kita...
Org lain yg cuma baca dan tgk....bole kata mcm2...up to them...

cik jijah said...

ilaa.. bukan tiap2 bulan kita beli ariani ni.. by the way sale smpi hujung bulan tak silap.. ada yang awning patterned thai silk tu RM44 jek.. kalau la ada kaler yang aku nak.. aku rembat dah..

huuwwaaa eroyyy!! betul betul betul.. nanti lah aku buat ye.. tghri ni.. ehh kejap lagi ke.. korang nak gambo tudung je ke dgn model sekali? sementelah tadek apa yang nak dilayan sgt kan.. ahhahahah!!

yatie idris from OZ said...

huhuhu...aku dpt title yatie OZ...okla tuh...psnih,aku letakla yatie idris klu drop komen kt blog ko...kuikuikui...

Us said...

kalo dapat dgn model lagik bagus...kan modelnya cun..

cik jijah said...

hehhehee.. aku mana ada kawan lain nama yatie.. ko je la.. saja jek aku tanya tu.. nak kompom kan jek.. hehehee

eleh eroyyy.. saja je tau..