Pages

Monday, February 9, 2009

its killing me softly

Love is missing someone whenever you're apart, but somehow feeling warm inside because you're close in heart. ~Kay Knudsen



heyyy... look.. there's angah, along, bila, kakak, wawa, ain, nana... im missing them so much.. my day used to be so alive yet so miserably hectic because of them back in Bamboo Bay. It was them who made my day when i was there.

It is all so fresh in my mind. Those days when they were back from their kindy. Around 11.45 to 12.30 noon, the sound of their cheeky feets and laughters could be heard from the staff room where i was always spent my time on my very cluttered desk. A few minutes later, I could here voices screaming ,"acikkkkk!!!". I was like running away since i have dozens of task to be completed. I tried to escape but I could not run away. I tried to hide, but they would always find me. No matter where i went, they would be tailing me. Kept on requesting nonsense stuffs from me. Most of the time, i just did not have the heart to turn them down because i love them so much. They loved my drawings so much and they would ask for more and more till i had to made up tons of excuses just to put them away because i have datelines to catch up.

Their absence makes my heart ache. Though they were among those culprits that always delayed my school work but i miss those days. I miss their yellings. I miss their voices. I miss their silly act. I miss their smell even they always smelt so bad during the hot school 's afternoons. I miss their cheekiness. I miss their laughter. I miss the way how they always begging for things from me. Above all, I miss their absurdity and craziness .. cute and yet charmingly crazy little kids... On the side notes, to those lil rugrats' mothers.. aku tak pernah ambil hati.. i loved all the attentionsrindu..

"Acik Jaa.. Acik Jaa", their voices keep lingering and shouting in my head now.. and its killing me.. i just... miss them.. badlyputuscinte..

Last Friday, i had a phone conversation with along and angah.. angah was asking where am i now.. all i could say was,"jauhhhhh".. and along kept telling me how nice her new kindy teacher was.. and i was sigh.. i wish i was there.. listening to them everyday..

Linda.. boleh tak kalau ko dengan kak ita, kak tini semua.. post anak2 korang ke sininangih?

6 comments:

emmii said...

alahai, sedih btul bila baca. skang ni wawa dah kurus, tak best dah picit pipi dia but still akak cium lagi dia. dia dah tak campur geng lain. may be akak dia tak de dalam geng tu. as for the rest, ain kecik jadik ketua geng...member paling bising dalam geng. they always running around the staff room while laughing and screaming. slalu jugak laa mesyuarat terganggu dengan kebisingan mereka itu. along lak dah pantang dipegang, asyik kata "jangan laa". tapi kalau offer gula2 sanggup dibuat apa sahaja (auw, tak rela...). kakak (najihah) makin lawa, makin putih sejak masuk thn 1, dah tak lazer macam dulu. boleh hormat bekas2 acik dia yang dah jadik cikgu dia, mula salam cium tangan kitaorang. sejuk ati nengoknya. ain anak kak tini lak slalu lari masuk bilik agama, tak nampak katanya sebab mata dia problem. tapi makin manja, makin ayu, makin comel...suka jugak nengoknya. sayang tak de anak laki, kalo dak dah booking 2 org tuh jadi menantu. hehehehe...tuh je laa update diaorang yang mungkin ko dah tau...tapi betul, memang tak boleh lari dari diaorang tuh kan? bukan tak suka tapi bila banyak kerja terpaksa lari...tapi akhirnya tertangkap juga. plus tak sampai ati nak memenuhi kehendak budak2 kecik ni...eii..cayang!!!

ummiimanisyqi said...

rindukan acik ija kot

haku ko said...

Zahrah's engagement photos...kurut, ada 2 photos of her fiance.. :D

www.hasnizamphotography.com

lynda_siebie said...

emmi = amboi...ni comment ke essay ni?? hahahah just kidding ma...

liza = sejak ko xde...bdk2 tu balik dah xde lg org yg nak menyambut...masing2 buat x tau jer..kekadang tu bila deme balik pun x sedar...tp seminggu dua ni ain n aqish mula rapat ngan bdk2 praktikum...tp aku slalu marah sbb takut mengacau deme tu buat keje...lgpun aku tak tau deme tu suka budak ke tak...lain le mcm ko..mmg dah kompom suka melayan budak....nanti la bila2 aku update psl bdk2 tu kat sini...so far xde yg interesting la...( aku ingat nak lawan emmi buat essay tp baru takat ni dah xde idea dah...hehehe)

emmii said...

linda sibi: hahahahaha...itu bermakna kepala hotak aku banyak dengan idea2 bernas. tangan ini takkan berhenti daripada mengetuk papan-papan kekunci ini sehingga lah ia tertanggal dan dibaiki kembali..huahua!

liza jay: tadik baru wawa tanya pasal ko. dia tanya "acik ija pindah umah ke pindah cekola?" heh, dia tau ko pindah, pernah tanya umi dia laa tuh. akak jawab jer laa "pindah umah, pindah cekolah," btui laa, rindu kat ko ler tuh...

::Cikgu Liza:: said...

emmi - lupa la yg najihah dgn ain dah drjh 1.. tak leh byg najihah yg becok tuh dah mula dewasa.. cewahhh.. mata ain pulak, makin teruk? kesiannnya.. rindu muka hitam manis dia.. wawa dah kurus ke.. rindu sggh ke dgn ajik ija nih.. balqis pun dah mcm budak besar skrg ni kan.. ain tuh mau jadi tomboi tuh linda oiiiii!! hehehhe.. gurau2 ek.. thanx for all this info.. camner la rupa wawa bila dah kurus ek.. rindunyeeeeee...

sariah - ye ke dia rindu.. kuat main tuh..

linda - ntahnya.. update la pasal anak2 ko.. tapi terubat juga rindu bila tgk gambo diorang dlm blog cik lee.. rambut ain dah pnjg la..

haku - i've seen it!!! mcm pinang dibelah dua.. sama2 pink.. lawa betul yayah.. naik seri..