Pages

Friday, February 20, 2009

finally..

yes finally.. it is official that today i am 29 years old.. alamak.. i am going to be 30 next year.. hmmm... age is just numbers kan.. ehhheh nak sedapkan ati.. anyway.. it did not start good.. i think it was not.. nih sebab MR MZMRIZA.. at the 0001 hour of my birthday... dia cakap..


MR MZMRIZA : ayang.. happy birthday.. sorry takde ape2.. abg pokai lah..
yours truly : hmmm.. ok..


dalam hati aku... macam nak nangis pun ada.. takkkan la handmade sendiri punya kad pun takde.. furthermore he knows how much i love chocolates.. takkan la cekelat cap ayam pun takleh beli.. pokai gila ke laki aku nihnangih.. maka.. malam tadi aku masuk tido dengan hati yang sebal.. sebab jenuh aku tahan ngantuk nak tunggu suprise dari dia.. end up.. nothingggsigh..

hence, this morning i woke up without waking him up.. lantak situ.. bermula segala jenis mogok pada hari ini.. mogok lapar.. mogok suara.. mogok bunyi.. but i did made breakfast utk dia.. yelah.. takkan la nak biar dia kebulur.. anyway aku kena gi sekolah pagi tadi.. siap aje masak aku pun ready nak ciao gi sekolah.. tengok2 dia bangun..

MR MZMRIZA : nak gi mana?
yours truly : nak gi sekolah..
MR MZMRIZA : tunggu.. abg hntr..
yours truly : tak payah..
MR MZMRIZA : abg kata tunggu .. tunggu la.. abg hntr..

alamak.. takut gaduh punya pasal.. aku pun tunggu.. siap dia breakfast, he drove me to school.. all the way, not a single word came out from both of us.. masa balik from school pun sama.. smpi rumah ajer.. ku qada' tidor.. dia gi solat jumaat sumer aku tak sedorr.. alih2.. " yang.. jom.. bangun.. kita makan"... aku pun bangun.. sbb memang perut pedih.. dengan mood yang tgh swinging lagik nih.. terus cair.. sedu2 aku nangis.. tgk atas meja ada kek.. dengan piza.. terus peluk MR MZMRIZA.. ehhehehhe.. eventhough it was ala kadar aje.. i am happy now..




15 comments:

emmii said...

haha...mr skype laa yang habaq. i wonder what's that red flag on the icon for? rupa2nya nak kasik tau yang hari ni ialah birthday anda...semoga panjang umur dan murah rezeki, termasuk rezeki dapat anak

Baiti Mustafa said...

Happy Birthday beb!!!
Semoga panjang umur and bertambah murah rezeki...

aku pon ada surprise utk ko..heheh...

jeng jeng jeng





buku TWILIGHT tu aku kasik as hadiah besday kat ko...

heheh...SURPRISE tak??...hope u were mesmerized reading it as much as i was..

::Cikgu Liza:: said...

emmi - skype? lama dah tak online situ.. anyway thank u..

baiti - aku melawak jek dlm FB tuh.. anyway.. i am overwhelmingly flattered!!!.. ever since we know each other at BP.. this is the first give ever fr u.. thanx a lot.. and i am enjoying the book so much..

btw, aku rasa bella dlm movie tuh.. tak cukup cun lah.. edward sgt ensem ok.. hehhehe

Baiti Mustafa said...

hehe...u are most welcome!!..it's always nice to spread around the love of books..
aku kat bp dulu my world revolves around -toot- jek...ampunkan daku...now i konw better la kan...heheh..

dah kawen pon..don't ever throw away ur girlfrens cos they are the ones who keep u sane...

bella dlm movie tak cukup cun ke??...tu la pasal...aku rasa AKU la yg seswai jd bella tu..hehehe....rob pattinson=edward memang sangat hensem dlm movie tu..it's like...HE is THE edward kan??..tapi kalau tgk in real life..dia sangat la scruffy, grungey and selekeh looking tau..

apa pon, laki aku kalau bangun pagi cam edward cullen gak..tang rambut..hahah...jadikla to feed my imagination..

aku kalau cakap pasal twilight ni tak abih2..

lynda_siebie said...

aisey...hepi birthday ek...itupun bila aku bc blog emmi....rupa2nye dia pun tau kat skype...hehehehe

sedih tol aku bc entri ko ni....sbbnyer aku tau sgt perangai ko nih...2x5 jer ngan aku...heheheheh

anyway..menitis gak ayor mate aku ni setitik dua...

Si Comel said...

hehe~
cm cute je sis majuk~

btw; happy belated birthday~!

emmii said...

linda yang emo = LIMO... heheheheh!!!

::Cikgu Liza:: said...

baiti - u r soooo over the top.. MH resembles edward? nih nak dengki nih.. kekekekek.. just kiddin dear..

lynda - kekekekek... rasanya dlm mggu nih.. asal aku baca aaje tulisan ko, mesti ada perkataan "nangis".. tak pun " menitik air mata" dan sewaktu dgnnya.. anyway thanx.. :)

comel - cute kah? u should imagine big fat lady looking so scruffily sembab.. sbb nangis.. i was really not!! neway thanxxx... :)but what my hubby did was really cute.. i think..

emmi - LIMO.. betul lah.. sedap plak ku dengor.. LIMO=linda-emo.. hehheheh... tapi minah ni memang sensitip.. mudah tersentuh atinya.. ambe pon sama gak... tapi idakla dlm semua perkara mcm cik puan linda kita nih..

.:nhalilah:. said...

hepi birthday cobain..
moga panjang umo.. murah rezki.. rumahtangga yg bahagia..

p.s: aku rasa laki ko saja jek nak suprise ko.. hehehe..

::Cikgu Liza:: said...

ila - thanx.. now aku pun rasa dia purposely nak sakat aku.. mlm kelmarin memang kecik ati dibuatnya.. mcm2 dok linger in my mind.. baru nak masuk 4 tahun kawin dah tak pndi nak beromantik2.. hehhehe.. rupanya aku yang silap.. neway.. thanx for the wish.. :)

wiegreat a.k.a. zeq said...

lupe nak wish gak...
appi lahir day... amma...
smoga hidup sntiasa diberkati dan dmurahkan rezki....

::Cikgu Liza:: said...

mr zek.. kita tak prnh bertgr sapa.. tapi baik la hati ko.. terima kasih sbb sudi wish aku.. :D

apis585 said...

sorry tertinggal kapal!!!
happy belated birthday babe...
semoga panjang umur, murah rezeki, awet muda...bahagia dunia dan akhirat aminnnn....

::Cikgu Liza:: said...
This comment has been removed by the author.
::Cikgu Liza:: said...

apis.. mana tak tertinggal kapal.. syok sgt naik ferry ke penang.. neway.. thanx dear.. :D