Pages

Tuesday, February 1, 2011

sendiri sensorang

susah bila duduk sorang² ni.. silap haribulan melayan jiwa sampai kacau.. tu yang jadi jiwa kacau.. sungguh tidak baik untuk kesihatan tuan tanah.. tapi serius.. bosan.. mak dengan abah tak jauh.. tapi idak le akak lalu nak duduk terkepit bawah ketiak depa sedangkan kita dah ada rumah sendiri kan? 

Thus.. rutin akak kini adalah tido di rumah sendiri sensorang, buat hal sendiri sensorang, syok sendiri sensorang, pegi sekolah sendiri sensorang, balik sekolah baru lah pergi rumah emak mencekik makanan cover dinner malam itu, and then balik rumah.. siap²  untuk titon.. begitulah gaya seseorang yang sendiri sensorang  setiap hari.. 

bagai pungguk rindukan bulan jua.. tiap² malam bergayutan di henpon seperti remaja lagaknya.. of course le dengan suami tercinta.. bila udah duduk jauh begini lain pulak pesennya.. dulu.. duluuuuuuuu.. ada aje yang mencari pasal.. sekarang ni.. bila dah masing² sendiri sensorang.. syahdu aje bila bercakap di telefon.. mesej pun.. siap ada mukadimah lagi.. kekekekek.. cubalah kome acu try test style kami ni.. 

tetapi.. bila sendiri sensorang ini.. nak buat apa² haruslah sendiri sensorang jua kan? pagi tadi kemas² dapur.. terjumpa roti dah berkulat.. haihhh.. akak korang lufer ada roti expired antara balang yang tersusun tuh.. sekali bukak peti ais.. ehhh.. ada roti lagik.. baru teringat ni belen roti yang buat meatballs kelmarin.. maka dengan itu.. selamat lah aku mentransformkan roti² gebu ini menjadi puding roti.. sekali lagik..  


kelihatan sedikit hangit? tidakkkkk.. itu ilusi optik semata.. sebenarnya kemera henpon yang tidak berkualiti dan mungkin juga.. akak telah menabur sebalang cinnamon powder on top of it..  errr.. sapa nak abiskan semua ni?



percayalah.. memang akak makan sepotong ajek.. errr.. dua.. kompom.. dua ajek..  oklah.. nak mikio ape nak buat dgn belen puding ni.. nak jengok jiran sapa yang ada aku nak paksa rela depa makan.... ciao!!


9 comments:

.:nhalilah:. said...

cube ko potong 6.. pagi 2.. tghr 2.. malam 2.. ekekke..

cik jijah said...

alaaa... nanti dah sejuk.. tak berapa nak garing dah.. aku suka masa dia panas2.. tgh crispy gitu..

@tune® said...

hoh..akak kalo main masak2, meh ler anto kt teman nih weh.......

qasehraihan said...

uikss..sedp tu..bw cni ckit

cik jijah said...

atune.. adehhh.. nak ngantor yang tak lalu tu.. tapi ko tgh pantang kan? buleh makan ke?

qaseh.. hehehehe.. tak dan sampai.. basi dulu.. hehehe..

TK said...

Happy Holiday cny...Cuti2 ni bolela Jijah jumpa abg lepas rindu kan..
Kita bercuti di kg kita ni. Lengang je KL. Smlm pegi Bkt Btg semua kedai dah tutup!!

mJ said...

hi jijahhhhhhhhh alahaiiiiiiii lamanyer tak borak menjengok blog jijahhhhhhhhh...i nih ntah laaaaaaaaaaaaa rasa cam malasnyerrrrrrrr nak berblogging huhuhu....tp i still remember jijah yg bergambar silau mata nih hehe

apis585 said...

only we are neighbours kan kurtttttttttttt!!!!!

cik jijah said...

TK!!!!.. alaaaa... if only we were reachable via phone boleh jumpa kan?? tadek rezeki lahhh..

mJ.. i pun malas tau skrg ni.. lagi2 la internet connection cam haram jek lately.. taman i ni tadek kabel tepon lagik.. so duk rely on broadband yg memang mcm beruk! tapi dek rindu dgn geng2 blogger.. gagah la jugak.. hehehe

apis.. hehehehe.. if we were neighbours ko lah org first yang dpt rasa semua food aku ni.. sedap ke tak sedap.. paksa jugak makan... heheheh..