Pages

Sunday, February 13, 2011

brunch & dinner : baked pasta

hari ni mood memasak datang lagi..
actually nak buat kek..
nak bawak gi rumah MIL..
sambil kirim belanja bulan ni..
tup tup..
Both PIL balik kmpg ke Kedah..
So postponed kek..

Perut pulak dah berkeriuk keriuk kekdahnya..
Bukak kabinet..
ada makaroni.. prego pun ada.. 
minced meat pun ada dlm freezer..
makanya.. mood nak makan pasta pun datang.. 
kelantang kelentung..
jadilah baked pasta/macaroni...




Masa nak bubuh cheese tadi.. takut²..
kedekut sebenarnya.. tanak habiskan semua.. 
sebab nak guna lagi esok lusa kununnya..
ingatkan tak sedap.. 
sedap lah jugak untuk tekak sendiri..

Bila untuk tekak sendiri ni..
memang ikut suka aje lah..
I like the cheese to burnt a bit..
garing² gitewww.. 
crunchy orang kampung akak kata..
ekkekeke..
ok lahhh...
jemput makan... 
ni akak simpan separuh utk dinner...
gila betul..
satu loyang bedal sorang.. 
muahahahah!!









11 comments:

qasehraihan said...

waaa....nk ckit!!

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/02/jagalah-bahasa-tu.html

mJ said...

aik? tepek la resepi...i dah lama verangan nk buat resepi bake ni tapi tak reti huhu

.:nhalilah:. said...

wahh.. meriah nokks.. makan sambil tgk tv.. tambah.. tgk tv.. pastu x sedar seloyang dah abis.. lagi pulak kalo byk cheese..

TK said...

sedapnya pasta..rajin jijah masak.. I tgh diet ni..
Tunggu habes tempoh diet, kita nak buat gak..cheese manyak2 sampai tak hengat dunia :)

chucky said...

ces,saya terlepas la niii

@tune® said...

sy mmg orang kampung akak yg sebut crunchy itu..

cik jijah said...

qaseh.. sekali lagik.. udah licinnn!! hikhik..

mJ.. resepi? huk alohhh.. senang banget ini.. heheheh..

ila.. tak lalu pulak aku nak perabih.. aku post rumah mak aku sudahnya.. heheh..

TK.. barang dah lama ada.. i takut buruk je.. sayang kan.. so masak lah apa yg ada.. tu pun bawang dah nak jadi pokok pasal jarang2 masak.. heheh..

chucky.. adehhh.. akak lupa nak jemput ko.. adik2 akak yg tukang perabih.. sori yek!

atune.. kan? ehhehe.. very the crunchy uuuu... hikhik..

zafwah said...

aku pun mmg spesis manusia yg suka benda2 mcmni..cheesy..tp sejak balik mesia ni tak pernah lg aku buat sbb bila aku nk beli cheese jek ngucap panjang aku tgk rege cheese...mahal ya rabi..kepala dok banding dgn harga kt sana..last2 smpi skrg tak pernah buat baked pasta ke, lasagna ke..huhuhu...tp serius aku teringin tgk ko nyer baked pasta ni..menjejes2 air liur

cik jijah said...

farah.. hikhik.. sini cheese mahal.. kat sana serai pulak mahal.. kan kan?

Kareemah said...

looks so sedappp!!! nak rasa boleh? :)

cik jijah said...

kareemah.. Nak rasa? Tak dapek den nak nolonggg.. Hehehe..