Pages

Saturday, February 26, 2011

bila rindu..

amaran keras !!!
sila sediakan baldi atau besen di tepi anda..
kerana khuatir entri kali ini akan mendatangkan keloyaan atau nausea..
ngehngegehhh...


di suatu tengahari yang syahdu..
perbualan berlangsung menerusi telefon bimbit..


suami : laupo ku sayang.. lokong rindu sama kamu..
isteri : ye ke.. kan saya suka marah².. suka bebel² kat lokong...
suami : tu yang lokong rindu sangat² tu..
isteri : lokong tipu.. jahat tau lokong ni...
suami : betullah.. rasa sunyi tak dengar laupo ku sayang bebel macam selalu..
isteri : tak baik cakap macam ni tau lokong...
suami : betul laupo ku sayang.. marah².. gaduh².. kan asam garam perhubungan.. boring kalau tak ada.. lagi 4 hari kita jumpa ye laupo ku sayang...


si isteri haruslah.. kembang kempis kesukaan kekdahnya...
itulah hikmah bila suami isteri duduk berjauhan..
terasa rindu aja sentiasa..


habes lah..
kak jijah angau pulak dah ni.. hahahaha..


anyway.. malam nanti ada dinner.. 
ada one of my good friend mintak tolong temankan..
since MM pun tak balik minggu ni.. akak pun ok je lah..
tapiiii.. lupa lah pulak.. 
its going to be a very hectic weekend though..
pagi ni ada kem bestari solat + meeting kat sekolah..
malam dinner somewhere in Mines..
sunday morning pulak ada PTA meeting..
lantak.. layankan aje.. hehehe..


now.. for your eyes only.. 


hahaha.. jadi mak merah la jijah malam ni.. kalah mak merah yg femes tu... hehe
abes tu.. dah themenya.. red and black..
akak dah jemu dah hitam aje kalau gi dinner..
akak belasah je merah semua..
from head to toe.. 
handbag tu.. ce kome teka brand apa..
tadek coach ke hape..
coach akak semua tak kena tema..
AH akak yang seketoi tu pon tak padan nak digayakan for the dinner
tak kosser akak nak gi beli handbag baru semata² nak melaram just for a nite.. 
(sebenornya pokai.. LOL!!)






9 comments:

Lady of Leisure said...

tak kisah jenis apa pun kan, janji matching gitu hehe

.:nhalilah:. said...

merah mak long.... ekekek..

apis585 said...

macam tauuuu je dinner ape hehehhe...

HappyIrfa said...

wah!merahnay makngah..hehe
i follow u

cik jijah said...

lady.. hehehe.. saya sokong!!!

ila.. merah sangat kan? kang aku tepek gambo full masa dinner.. pengsannnn nyah..

apis.. heheheh.. satu mesia tau kot..

irfa.. hi!! i followwwwww...

@tune® said...

dok jauh nih mcm syiok..tp kalau time rindu xtertannggung tanglungnyeh!!!

cik jijah said...

atune.. parah jugaklah nak angkut tanglung2nya... hahahha..

elly said...

alamak kurt! aku tak baca entry ni sblm entry gi dinner tu..hihihi..

cik jijah said...

elly... hehehhe.. its ok..