Pages

Thursday, March 3, 2011

lubang

dedulu.. masa bekerja di tempat orang..
asyik marah² aje.. kalau jalan bersopak.. berlubang.. 
mana tak nya.. ada 2 kali rasanya.. 
adegan pecah tayar...
si lokong tukar tayar..
si lopo payungkan.. 

sekali balik sini.. sama sahaja..
dah nama pun duduk pindah randah dalam negara..
pusing ikut mana pun.. serupa sahaja.. 
tapi bagus jugak.. 
walaupun usia tuan tanah tak muda mana..
latihan memandu sambil mengelak lubang... 
dan jalan² tak rata ini..
sangat membantu psikomotor kaki-kaki ku.. 
terutama dalam memperbaiki skill memandu kereta manual.. 
tanya akak keen korang.. 
sampai senak perut dia naik kereta dengan akak.. hehehe..
mintak mahap bebanyak keen.. hikhik.. 

tapi apa kes kalau lubang tu...
pada lantai cenggini...
nak buat macam mana? 





walau kelas itu berlubang² lantainya..
konsep mengajar sambil round keliling kelas adalah wajib...

thus.. jangan lah mengada nak pakai high heels ke.. 
stilettos ke.... hatta wedges sekali pun.. 
simpan sahaja lah clarks, or even vincci korang tu.. 
harus terpeleot kaki mu yang bak bunting nangka tu.. 
berjengkot lah korang barang seminggu dua.. 
nak selamat.. pakai jek kasut sekolah..
macam anak² murid tu.. 
nescaya akan selamat sampai tamat kelas.. huhuhuu



*hari tu masa YB datang.. lupa pulak nak sound dia pasal kelas ni.. kan dah nak dekat PRU kan.. mana tau kot dapat peruntukan ke.. 






8 comments:

apis585 said...

Seriously kurt???
Looks dangerous even to the students yg pakai sneakers xke? Sure contractor nak byk untung letak simen sket sgt. Skolah kita dolu² bangunan lama² pun xde penah aku nampak camni. Ke bdak² skang gagah perkasa lompat² sampai berlubang² hahah...I doubt so hehe

Us said...

(sambil berbisik di telinga) Pssst...Cikgu jijah, pakai kasut sekolah ke pi keje? Saiz berapa?...

TK said...

Manyak besar la itu lubang.. Elok pakai kasut fong keong je.
Akak pulak baju slalu tersangkut benda2 tajam kat meja, rosak baju2 aku!

ida said...

oit, aku yg pakai sandal 2 inch pon slalu terpeleot depan anak murid aku...slalu wat2 muker slamber sambil sebot OMGeee ;p

cik jijah said...

apis.. aku rasa jaman kita dulu.. takde la mcm ni.. ha tu lahh.. budak2 aku bukan tak ada yg terpeleot tapi mujur semua jenis lasak.. jatuh pun boleh bangun lagi.. kalau kita ni.. kompom terseliuh..

eroyyy.. cisss... apa.. ko mau kasik aku kasut free ke? ekekeke..

TK.. hahahah!! pasal baju saya memang pasrah.. kita ni memang tak boleh nak melaram sgt.. patutnya cikgu2 semua kena pakai tshirt and snickers je masa mengajar.. hahahaha..

ida.. hahahah.. terpeleot pun tetap mantain glam ko nyahhh!!!

DrSinga said...

kalau jatuh.. boleh saman tu!!

cik jijah said...

dr singaaaa... aummm.. ha kannn... kalau saya yang kena kompom saya saman semua2 nya.. yb tak yb..

cik jijah said...

snickers... not!!! sneakers ok.. isskkk.. english.. english..