Pages

Sunday, March 13, 2011

bila cuti...

hari kedua cuti..
tak banyak aktiviti..
mostly berkisarkan rumah..
semalam.. operasi mengvakum..
dan mengemop lantai..
dan membasuh piles of clothes...
seminggu tangguh sebab busy dgn exam week..
tapi sorang punya baju..
apa ada hal sangat kan?


hari ni..
masih berkisarkan rumah juga..
tapi mengemas buku² dan laci²...
laci? kena kemas sebab selalunya main sumbat aje isinya..


hari ni juga..
operasi membasuh baju²  sutera..
dan tudung² thai silk...
yang tak terbasuh dah dekat sebulan..
~ euwwwww... exactly!!!!


ingat nak hantar dry clean..
tapi malas ya amat nak drive masuk town...
(macam besar sangat TOWN nya... )
nak singgah² and cari parking...
masalah betul..
dah bawak kereta kecik pun malas lagik..
tu yang bertangguh²...
lagi pun dry clean sini mahal lahhh... huhuhu
(tu yang sebenornya.. ekekeke)
sudahnya.. basuh tangan..
bagus untuk jari jemariku...
dan.. of course less damage to my purse..
(berapa sen sangat.. berkira betul sekarang ni.. ekekek)


ok.. now nak pergi sidai baju dan tudung..
petang sikit lagi nak pergi rumah mak..
nak selak tudung saji.. apa ada untuk dimakan..
lapar ni.. dari pagi tak makan apa²..
boleh percaya ke?
serius lahhhhhh..






nampak fail² tu.....
tu kertas exam yang nak ditanda.....
malas lah....
kalau rajin.. malam nanti tanda.....
kejap je settle tu.....





13 comments:

DrSinga said...

Yeeeeehaaaaaaaa!!!
Gua suka cuti sekolah!!!



Jalan tak jem!!
:)

cik jijah said...

likewise!!!! high five doc!!!

TK said...

Samalah kita jijah..malas kadang tu nak gi kedai dobi..suka kumpul2 sampai tinggi timbunan. Akak ni lagi teruk, kedai dobi 2 minit dari rumat tapi still malas..camne tuh?..malas nak masuk dlm bakul..bukak pintu kereta..blah blah..
Lagi satu malas gak nak menanda kertas exam..bayangkanlah dah 16 years buat benda tu..kalaulah kita ni ada pembantu tukang nanda2 ni utk kita ni kan best..Banyak cantik kan?Nasib baik ngaja 2 kelas je..
Happy Hols dear Jijah! Enjoys!!!

Us said...

wow! mesti berkilat rumah cik jijah..

.:nhalilah:. said...

sudah coti sekolah?? cuti = cuci umah.. ekekke.. tudung ko sebulan tak basuh?? ekekek aku ingat aku jek yg selalu buat cenggitu..

cik jijah said...

TK... kihkih.. sama pulak penyakit kita ni.. kihkih.. tapi tak aci.. u 2 kelas jek.. i.. 4!!! adehhhh..seb baik ajar maths.. bm/bi kalu.. pijar mata i ngecek spelling.. ekekek..

eroy.. ngengengehhh.. meh la dtg rumah aku.. test senirik kelicccchinnnannn lantai ku.. ekekke

ila.. hahahha.. sebulan noks.. selalu aku dry clean.. tapi mahal dowh dry clean sini.. selai 5 hengget.. tak lalu den.. aku gonyoh tangan la.. heheh.

iEda saFuan said...

jom...jalan2!

apis585 said...

5 hinggit tudung ke? mahal!!!
weitss kata nak ajak aku datang hehehe...but im not seeing any possibility this week or the next three wks...later lah kay Insyallah...

cik jijah said...

ieda... dtg la beb... anytime hoccay.. tak yah tunggu aku jemput2.. hehehe..

apis.. ko pun sama.. aku ingat nak buat ala2 "partay" lah.. ajak ko.. eli kiah semua.. and the rest.. tapi mcm tak dapek jugek.. ada bnyk family affair this weekend.. tapi kan.. if u wanna come.. just come.. holler me first so that i can prepare something.. kalau tak.. beskot tiger je kang.. hehehehe..

elly said...

kurt, ur house looks so cosy..suka karpet abstrak tu..lemme guess..theme colour = black?

Us said...

Beb, awat x bagitau awal2....if not arini aku dtg sbb husband aku ke terengganu, kebetulan aku tgh free...
Moai dok kat saujana utama la beb, dekat tu, next time bole gather sama2...ko x nak jenguk new baby dia ke? Now masih kat puncak alam lagi...
Mehle dtg umah aku...bila nak belajar swimming...cuti sekolah ni...

cik jijah said...

ellyy.. spot on!! heheh.. furniture and KC top are mostly black.. but actually.. kitorang ni minimalist.. ecehhh.. betul ka? try to minimize the color to white, grey, cream and black only.. and maybe dark brown.. tapi terselit jugak merah here and there... hehe..

cik jijah said...

eroy... alaaaa... bukan tanak ajak awal2.. aku pun mcm tak sempat je.. 2 hari kemas rumah.. 1 hari semalam bawak mak aku and adik aku dolan2.. hari ni.. nak masak2.. for my husband to come home tonite.. sunday ni je aku free..