Pages

Saturday, June 12, 2010

of pancakes & world cup

This morning we woke up late due to the world cup of course. As MM kelam kabut bersiap for his work, akak pula masuk dapur preparing the breakie. Tiba² teringat tepung pillsbury yang tak abes² lagi dalam fridge. So I thought lets have some pancakes this morning.



Tak payahlah akak share recipe kan sebab senang yang amat nak buat pancakes ni. Cuma akak ni mengada sikit. Selain dari tepung pancake ni, akak ada beli juga pancake syrup. So it was quick and easy peasy.. tapi MM tak sempat makan sebab dia sudah sangat lewat ke opis.. maka I have them all for myself :D



This Saturday wasnt just about pancakes though. We have wedding inv in Kemaman today. Sebenarnya, akak memang sangat mengantuk since last nite konon not enough sleep kan.. Padahal akak tak sempat pun nak layan game France Uruguay tuh. Melayan dvd la bagai nak tahan mata dari tertidur semata² nak stayed up for the game. Alih² tak sempat game mula, akak dah berlayar dulu...

So around 12.00pm MM came home to pick me up and off we went to the wedding dengan akak memang mamun aje dalam kereta. Pergi ok lagi sebab busy cari rumah fenanten kan.. on the way balik memang la akak fengggssaaan.. terliuk lentok dalam kereta while MM masih bertahan driving for almost 2 hours to and fro.. memang pelik la dgn orang lelaki ni kan.. dia tido pukul 5 pagi okkkk but still surviving the day dengan jayanya.. inilah penangan world cup..

Kisahnya.. I almost made MM kena heart attack on the way balik tadi.. I fell asleep then suddenly I woke up and screaming all my heart out," abanggggg!!!!" Tau kenapa? I was so blur that I thought MM dah fell asleep too that he had maneuvered the car to the opposite lane. I screamed because I thought I saw another car which was in the opposite direction and we were about to collide with the car.. tiba² MM marah and said," apahal awak ni? Jangan la jerit. Sakit jantung abang". It turns out that we were on a double lane and apparently MM was driving on the right side. I asked MM," tak ngantuk ke?". He answered selamba, " tak". Akak sampai mengigau sebab tak cukup tidor, dia selamba jek.

Iskkk.. I dont know la if I can survive this world cup fever. Last nite while waiting for France Uruguay game, MM cakap dia lapar. Tengah² malam tadi jugak, akak kelantang kelentung preparing some egg sandwiches for him. Sabar je lah.. baru first day world cup..

13 comments:

Kikuri-hime said...

Aiyoooooo.... Bila tgk je gambo penkek tu, aku dah takleh baca the rest!!!!! Aaaarrggghhh.... nak terai gaklaa. This is sssooooooo dem tempting!!!!!

cik jijah said...

senang sesangat wehhh.. sila lah cuba!!

Lady of Leisure said...

wah nampak sedap pencake tu... syrup dia beli kat mana ek... maple syrup ke

cik jijah said...

hi lady.. tak sure if its maple.. but its the same brand.. pillsbury too.. its called the pancake syrup.. rasanya kat hypermarket banyak.. :)

Nana said...

Oooo I memang hantu pancakes dari zaman I kat America lagi! The best combo is Pancakes and eggs! Sunny side up is the best! and maple syrup and melted butter! OoOooOO esok nak kena suruh Mozard gi beli pancakes hehe! Zafier pun suka makan jugaks!

cik jijah said...

plus sunny side up egg? tak pernah cuba lagi.. i rasa pelik.. but i should give it a try.. im an egg lover.. kalau tak ada telur.. hidup tak sempurna!!

fatenton said...

sakit hatilah tgk france main...sedih jee huhuhu :(

btw, i sgt suke pancake..boleh makan 3 pinggan lagi :D

cik jijah said...

faten.. france tanak bazir tenaga lagi.. dia tengah warm up(ayat sedapkan ati sendiri)..

u ni kan.. tiga pinggan pancakes? makkkk aiii... i 3 pinggan kalu.. kompom laaa jeans tak muat nak pakai lepas tuh... huaaa

mJ said...

cik jijah,
maceh ek sbb sudi jengok blog kite...eh, kite kan mmg dah lama ngidam nk wat pancake tp selalu terlupe beli susu segar...pastu bile beli tepung segera lak, tersalah beli sbb nk kena campur telo butter bagai...

yg ni ada jual kt tesco tak? ehehehe kite link awak ek :D

cik jijah said...

hi MJ.. hehehe.. silent reader je selama ni.. tapi ari tu tak tahan dah.. kena tinggal blogprint gak.. hehehe..

ehhh... saya beli benda alah tu kat tesco la MJ :) senang sgt.. just mix with water.. beat.. agak2 sebati.. not too thick or thin.. terus masak.. serius.. senang sgt!

.:nhalilah:. said...

lama tak buat pankek.. ko ni buat aku terliur jek..

apis585 said...

YUMS!!!

cik jijah said...

ila and apis.. terliur ek? hehehe.. buat je la.. senang sesangat..