Pages

Thursday, June 17, 2010

Banyak soal

1) Apa perasaan sekarang?
Runsing.. sebab ada seekor anak mengkarung telah masuk dalam rumah.. macam mana nak bagi dia keluar? Isssskkk!


2) Saya nak makan?Apa yek?
Masakan emak.. sedapnya gulai labu mak masak..


3) Saya tak suka?
Bila dengar orang yang bercakap besar dan pemandu yang reckless serta selfish..


4) Impian saya?
Mengecapi usia tua dan beramal ibadat bersama MM..


5) Haiwan yang saya tidak suka?
cicak, katak, serangga.. tak suka.. tak suka.. tak suka!


6) Saya harapkan?
Perjalanan hidup saya dan MM dipermudahkan Tuhan.. diberi kekuatan, kesabaran dan ketabahan..


7) Jika boleh diputarkan masa?
Pastikan saya buat 'correction' untuk semua kesilapan yang lalu


8) Saya pada 10 tahun akan datang?
Masih sihat dan jelita ceria seperti sekarang..


9) Hp saya adalah,
nokia e72.. ori ok.. muahhah!


10) Saya pernah bercinta sebanyak?
sebelum jumpa MM.. ada la beberapa orang.. tapi MM adalah cinta sejati saya.. *wink*


11) Saya suka pada?
Shopping.. barang berjenama.. kosmetik.. yeee.. saya sangat suka bersolek.. :D


12) Kawan-kawan saya?
Alhamdulillah ramai (mujur ada FB).. tapi tak tau la yang mana jujur yang mana tidak.. tak baik buruk sangka.. janji kita baik dengan semua orang.. insyaallah semua akan baik dengan kita..


13) Pernah dikhianati?
Ada ke? ke tak ada.. rasa macam ada.. tapi tak ingat la.. tak ada kot..


14) Apa yang hendak dilakukan terhadap orang yang mengkhianati anda?
Hmmm… confront dia? Tak tau lah..


15) Senaraikan orang untuk di tag...
alaaaa… malas la nak tag.. kita buat Jijah style la ek.. siapa baca.. dia la yang kena tag.. muahahha!

Banyakkan soalan dia? Siapa la yang reka tag ni.. tapi takpela.. janji hutang mak long dah langsai ummi ye…
J


12 comments:

Kikuri-hime said...

Cik Jijah!!! Rajin gile kau buat homework? Takpe, wat contoh students... Hehehe..

Soklan no 5 tu, mmg tepat! I would answer that also!

TK said...

Hi jijah!I just came from Journey from KL London. Cute je nama your blog. Very sincere.I'll add you to my bloglist..ok

.:nhalilah:. said...

masakan mak yg plg sedap?? mmg la cik jijah ooiii.. aku if balik kampung.. buat2 bz jaga anak sbb mls nak masak... nak mak masak.. air tgn mak is the best.. if mak dtg umah pun aku suh dia masak main menu.. menu sampingan aku buat la.. idak la nampak sgt aku dera mak aku.. hahaha

cik-zura said...

uwaaa... tag aritu blom buat lg... ko dah bg tag baru ye...

fatenton said...

haritu rumah i pun ada masuk mengkarung ni..me and husband bersilat mcm nak roboh rumah tu heheheh

cik jijah said...

cik dee.. aku memang murid yang rajin.. muahahhah! memang tak boleh kan those cicak, katak, serangga semua... eeeeee....

TK.. hi!!! thanx for dropping by.. sure.. lets link each other.. by the way.. i have been to ur blog too direct from meen's :)

ila.. sama lah!! kadang2 adik2 aku semua marah sebab aku malas masak tau bila balik kampung.. but only because aku nak makan masakan mak aku je..

zura.. banyak kan tag ko hutang? heheheh.. alaaa.. dont feel burdened la babe.. suka suki jek..

faten.. u know how i feel then!! but since i was alone.. i biar je tau.. tak tau la dia menyelinap kat mana dah.. cuma mampu berdoa jek.. huhuhuhuu..

Lady of Leisure said...

dalam banyak2 masakkan, masakkan emak kita jugak yg menambat hati kan..
:)

cik jijah said...

lady.. that is sooo true.. tak taulah.. even mak masuk idsh simple macam sambal sardin pun sedap..

Nana said...

ahahahaha menyesal laks baca dah kena tag!!! hahahaha!!

Jijah, you ada kenal sapa2 yang tengah buat masters or phd tak? boleh tak tolong mintak they all tolong jawab my questionnaire ... hehehe banyak nye perkataan tolong hhahaha tooooooooollllllooooonnnnnnnngggg! hehehe!

Tiang kayu!

cik jijah said...

hahhaha.. nana! jangan malas2 buat tag ni ok! alahhh.. saje je lah.. i tak tau nak tag sapa.. :)

by the way about your survey.. i dah buat dah and adalah a few of my frens yg tgh further masters and phd.. tapi bersepah2 location diorang ni.. some in OZ.. some in holland.. some in UK.. UK kalu tinggal sorang je.. so how? tak kisah ke mana2?

Nana said...

Hmmm tak kisah lah! beggers cant be choosers hehee!!! I take what I can get .. heheh hope you dont mind my dear! Thanks a million!!!

cik jijah said...

tadek hal.. nanti ill give them the link.. :)