Pages

Sunday, June 7, 2009

Rojak

Entri kali ini rojak ye.. sebab macam2 mau cerita.. :)

Seharusnya pada waktu pagi ini aku sudah mula berkemas/packing bags untuk balik kampung.. eh balik bandar kot.. nope.. even though aku nak balik ke Klang/KL which is considered a city compare to this small town of Dungun.. but it still literally considered as balik kampung jugak kan..

Walaupun mahu balik kampung hari ini.. sempat lagi TEAM MZMRIZA berjalan ke Kuantan kelmarin.. boring.. hahhh.. nape tak balik kampung kelmarin aje.. tidak sesuai sebab hubby have to work today.. petang ni.. at 5pm baru lah bertolak ke Klang/KL..



So kelmarin on the way to Kuantan, we dropped by Pantai Kemasik.. Hari tuh sibuk pasal Pantai Kelulut kan.. Nih Pantai Kemasik.. Undoubtedly that all the beaches in Terengganu sangat cantik..


ini adalah attempt untuk pose seperti scene Bella on the cliff in New Moon


Kunun2 nak berdiri betul2 at the edge of the cliff..


tapi mak gayat.. terjelepok la Bella versi debab ini.. nasib baik mak tak jatuh dalam air..




Penat la pulat mendaki cliff itu tadi.. maka kami pun menikmati air kelapa dan keropok lekor goreng tepung di tepi pantai.. hmmm... nyaman sekali..

Anyway main destination is Kuantan so we left after about 20 minutes.. .. nak buat ape kat Kuantan ni.. nak tengok wayang!!!.. It has been a while the Mzmriza tak tengok wayang.. Last tengok Wolverine air tuh.. hmmm... macam baru je lagi kan?

Arrived in Kuantan exactly Maghrib since Kuantan is more than 90km from Dungun so we decided to jama' the solat and went to get the tickets first instead. Mula2 ingat mau nonton Angel & Demon sebab member recommend sekali tuh kat The Mall tuh only has about 5 or 6 movies on the show... and A&D takde pun dalam list..

I mumbled that I want to watch "17 Again" tak sangka la pulak sang hubby dengar because I thought he would rather have Night At The Museum 2!..Masa masuk panggung I really thought that we were watching NATM2 since masuk pun dah lambat... masuk2 aje terus scene Zac Efron tengah main basket ball.. I'd never thought that hubby approved since he doesnt really fancy teen stuffs like I do... hehhehe..
Well.. I was being sceptical jugak.. afraid that it would be lame and nanti malas nak dengar sang hubby bebel2 citer tuh boring la, zac efron sissy la.. but it turned out that the 1 1/2 hour was really worth it!! The story line was not just about teenagers life or any love comedy but its about life it is.. Mr Mzmr were laughing all the way sebab memang cerita dia kelako!!

The story goes when Mike O'Donnell (Mathew Perry) who was having midlife crisis when things didnt turn out as he wanted and blaming everything on his wife, Scarlett (Leslie Mann) whom he married when they were 17 while he was at the peak of his life.. Scarlett being a devoted wife given up on their marriage for Mikes's attitude being ungrateful hence filed up for divorce.. That was when an incident at the bridge happened.. and.. he was 17 all over again.. and that was when Zac Efron really came into the pic.. handsome.. though muka dia memang macam jambu ajek.. hehhehe

It was hilarious seeing his best friend, Ned Gold who the first time saw him and thought he was some thief and smacked Mike (Zac) mercilessly.. Mike susah payah la trying to convince his good buddy nih.. hehhhehe.. until Ned saw their pic when they were 17.. barulah si Ned ni percaya.. masa tu masing2 dah patah riuk.. hahhaha... the most funny one was when Ned who pretending as a father to Mike fell in love dengan pengetua sekolah.. Ned being a dorky and it seemed that the beautiful pengetua is a dorky as well!! Ned nih kaya raya because he invented some succesfull software and since he is so rich he bought a lot of things for the school nak amik ati pengetua la kununnya.. among things yang dia beli.. one big orange school bus for the school.. siap dengan reben merah besar.. hahahha

Banyak lagi yang kelakar.. when Mike became best friend with his own son and seemed like falling in love again with his wife... imagined a 17 years old boy fell in love dengan mak member.. chaos.. and then when his own daughter has a crush on him.. which above all his only intention was to save her daughter from ruining her teenage life and saving his son from being a loser.. and at the same time trying to save his marriage from falling apart.. ada jugak scene yg sedih.. masa kat court, supposedly Mike have to attend it but being a 17 camno nak buek, so he pretended that the Old Mike ada bagi surat and asked him to read it to Scarlett.. nangis2.. aku nih kan mellowdramatic queen kan.. nangis2 la sekali.. hmmm..

Over all I really think that Zac Efron is one of the rising star who can act so well alongside Leslie Mann yang memang otai cerita2 love comedy ni.. Well actually nih baru aku rasa Zac Efron worth being popular.. masa HSM dulu aku rasa dia nih biasa ajek.. macam lame ajek..

So I strongly suggest this movie to those yang nak santai ajek.. tak yah gi tengok wayang pun.. gi download kat torrent tuh.. ada rasanya.. hahhahaha ...

Big question here.. What would you do if you were 17 again? kalau aku.. hmmm.. kena bukak entry lain neh.. hehhehe



On the way balik lapor.. ye lah tak dinner lagi.. jam dah dekat kul 11 dah ni.. sang hubby pusing satu Kuantan cari the famousTerminal Satay Zul.. akhirnya jumpa.. cerita pasal satay Zul ni pulak.. I think it is overrated.. jangan marah ye kawan2.. sedap tuh sedap.. tapi aku rasa Satay Hut kat Tanjung Karang lagi sedap.. and tak boleh lawan jugak satay AU5 Keramat.. sebab apa tau.. satay Zul ni takde "tetel" aka lemak ayam.. memangla sangat bahaya untuk diet.. but once in a while thats what make the satay soooo good, no?

Ok.. itu saja untuk minggu ini.. I will be offline for the rest of the week... kot online pun sekejap2 aje.. sebab kena gi CC since kat rumah mak takde internet.. and lappy pun sang hubby mau heret ke penang.. yang ada lappy buruk and slow sekali RAM nye aka laptop sekolah.. hehheh..

Bangun!!!! Selamat Pulang Cikgu!!!

10 comments:

Baiti Mustafa said...

what i would do if i were 17 back again?..now that's a good thought..

masa tu form 5 kan?..prolly study betul2 and takde nak berkapel2 ada boifren semua..

cos in the end..semuanya membuang masa sahaja..uhu..

chucky said...

owh,selamat pulang ke meru.....
kalau nmpk kat pasar,jgn lupa tegur saya

hawaDila said...

comey nyer ko deplok mcm tuh... di kelilingi dgn air pantai yg mendamaikan... emmmmm

apis585 said...

on the contrary(ngan baiti) aku nak start berkapel awal(ngan spe lg kan-hahah dasar gatal)...sbb pastu da long distance relationship yg sgt susah dan depressing huhuhu...

Baiti Mustafa said...

tu la apis...aku dah cucuk dah ko masa tu soh confess..ko yg tanak..

tapi takpe le long distance pon and depressing pon..asal akhirnya ke jinjang pelamin jua..kan?..

Si Comel said...

hi sis~!!
windu~!!!!!!!!!

tp kinda bz lately..
nnt kite makesure kite slalu jenguk blog sis eyhh!

@tune® said...

besh ke cite tuh??
nk nengok ahhh

::cikgu liza:: said...

hahhahaha.. apis.. baru aku tau.. lamanya ko pendam perasaan.. takpe maknanya bukan seorang anak dara yg gatal suatu masa dahulu... heheh..

and baiti.. aku takde boifren pun tapi.. malas jugak study masa tuh.. hhehhee.. so patutnya aku belaja rajin2 boleh gi obersi kan..

chucky.. tak jumpa.. pasar mana?

dila.. hehehe.. deplok!!! bukan sana nak deplok kat tempat camtu tau..

comel.. takpe.. keep on moving dear...

atune.. best!!! comedy kan..

SALFAEZAN said...

What would you do if you were 17 again? Dah tentula aku xbercinta dgn lelaki itu!! Haha.. (bley gelak lg tu)

.:nhalilah:. said...

17 again?? errmmm.. nak ape ek?? nak kapel.. xde sape minat ngan aku.. errmmm maybe nak blaja rajin skit.. supaya blh gi oberse ekekeke.. cam ko ckp gak.. tak kapel pun malas blaja gak.. uhuk...