Pages

Thursday, June 25, 2009

mesra mata

Blog Mesra Mata? Guano neh.. Mesgho Mato neh.. ambe tau mesgho alang.. tapi apa pun terima kasih diucapkan kepada exschoolmate iaitu Cik Zugha kerana sudi menghadiahkan award ini kepada saya.. beliau sebenarnya merupakan sahabat baik saya semasa di SMK (P) Sri Aman dulu.. tapi dia dari SMK Assunta.. kami sesama menumpang di ATPN.. under scholar dengan Yayasan Selangor.. tapi jodoh saya kat sana tidak lama sebab saya berpindah pula ke Balik Pulau.. but we meet again.. in this cyber world after almost 15 years..



So back to the award.. I think it is a nice award.. no tagging game either.. Why MESRA MATA? We are so used with the phrase MESRA ALAM rite.. I think it is sort of the same.. Blog mesra mata.. which means a blog that soothing and comfortable to look at.. macam sedap aje mata kita ni memandang blog seseorang tu.. konklusinya.. blog saya ni mesra mata la kan.. blog yang mengundang rasa ingin tengok selalu.. ingin di baca selalu though the content not even content.. get it? hahaha.. maksudnya bukan ada isi apa2 pun.. tapi ada sahaja pelawat yang ingin membaca dan melihat setiap update di sesebuah blog tu..

Anyway.. does it really matter? Saya rasa tahap "kemesraan" sesuatu blog itu depends on the blogger him/herself.. and also depends on how well does it being accepted by others.. ada blog yang memang ramai peminat sebab dia artis.. ada juga blog yang mana isinya sangat heart tickling.. ada juga blog yang sekadar jurnal kehidupan seharian dia yang kadangkala best tapi kadangkala membosankan.. tetapi dek kerana layout nya sentiasa berubah.. maka ramai lah pelawat yang suka singgah.. ehhhh.. siapa punya blog itu... hehehehhe..

Mohon maaf.. lately I dont have much idea on what to pour in here.. life quite busy.. hmmmm... as usual.. so I guess instead of writing those boring and lame of bits and pisces in my life.. I'd rather keep my fingers off the keyboard.. tapi saya masih lagi melawat blog kawan2 yang tidak pernah kekeringan isi..

As in receiving this award.. instead of keeping it to myself.. I would like to reward this BLOG MESRA MATA AWARD as a token of appreciation to all of my other blogger friends.. dila, atun, chucky, tuted, sis emmi, sis nana, linda, baiti, apis, anaklaut, wani, comel, farah, mas, aiza, adi, cik yah, nadie, zek, fadzli and anyone else who thinks that she/he deserves the award.. ameeeeeeeeeeekkkk...

Thank you for being consistently reading my blog and also for being my blogger friends.. and of course simply because your blog is always MESRA MATA... hehehhe..


3 comments:

syafawani said...

masyehh akak..akan wani ambilnya sekarangggg..hehe

@tune® said...

tq tq..dapat gak award nih ek

::cikgu liza:: said...

sila.. sila..