Pages

Friday, October 9, 2009

french toast;cikgu liza's version


Mula-mula...


lepas tuh...
beat telur for coating the bread pieces...
dont soak!!!.. nanti tak garing..
kurenggggg sedap bagiku..


main ingredients yang di beat bersama telur..


heat up the pan..


put few chunks of butter together in olive oil..
if takde minyak.. butter hangus...
this is just to add some taste to the toast..
lagi satu.. bila dah guna butter tak yah dah garam..









and

















wallahhhhh....


my breakie today.. my own version of french toast..
nak lagi sedap.. cicah sos kehepsi..
menjilat jari!!!


5 comments:

.:nhalilah:. said...

errmm.. sedapnyer..
ni antara paberet breakfast masa weekend.. huhu.. (aku yg nak senang keje..)

weeii.. baru aku perasan nama ko.. ell_jay = L.J = liza Jamal
betul tak?? wahh.. gigih aku fikir.. ekekeke..(aku yg blur ngan nick baru ko.. )

ell_jay said...

aku kalau nak share recipe.. haruslah yg senang2 aje.. sbb itu jek yg aku reti.. hehheeee..

by the way.. 10 markah utk ko!!! ell(L) + jay(J)= Liza Jamal.

hehehheheeee...

zafwah said...

sgt menariks utk dicuba..aku sll putus idea bab2 nk masak ni..klu ko ade lg resepi yg simple2 share la..leh la aku yg takde choice nk tanak kena masak ni dpt idea sket.

emmii the strange said...

hoh. mari kita berkongsi resepi!!!

ell_jay said...

farah.. wehhh.. ko duk UK sinun.. harus lagi pandai masak.. sbb susah nak cari halal food kat luar kan? malu lah aku kat ko.. :)

emmi.. mari! mari! sharing is caring... :)