Pages

Wednesday, August 26, 2009

my menu

Hari ni aku nak cerita pasal food lagik.. hahahaaaaaa... ketawa dulu.. ye lah.. mana tak nye.. orang lain dah berzaman tahu masak benda alah ni.. aku baru aje acu try test untuk buka semalam... selama ni aku beli aje.. yelah sebab makan seorang.. kalau husband ku balik hujung minggu pun biasanya balik kampung.. aku tak pernah masak cenggini.. selalu nasik berlauk biasa2 ajek.. sempena bulan puasa ni.. demi suami tersayang.. aku cubalah varied the menu..

1 ramadhan - nasi goreng daging merah
2 ramadhan - nasi goreng ayam
3 ramadhan - kuey tiow goreng

Semalam.. Aku mati kutu juga nak masak apa.. nak masak lauk2 biasa ke.. macam boring ajek kan.. dengar pulak member2 masak nasi tomato.. thus aku yang jahil ini pun menggugel lah resepi nasi tomato.. laaaaaaaaa... betul apis cakap.. senang ajek.. campak2 ajek... hehehheee.. soooo... taraaaaa....



So last nite menu berbuka ialah nasi tomato.. of course dengan teh panas.. aku lalu minum teh o ajek.. tak tau la nape.. rasa lega semacam bila teh panas tuh mengalir kat tekak.. oohhhh heaven.. and.. Alhamdulillah... Tuhan permudahkan jalan.. my better half like the nasi so much.. dia kata boleh jual.. heheheeee... I shy shy cat pulak rasa.. heheheeee...

By the way.. kalau puasa ajek cerita pasal makanan.. takde ke yang bercerita hari ni dah ngaji sampai juzuk berapa.. terawih buat berapa rakaat.. buat sembahyang sunat ape... hmm... pikir2 balik.. takut riak la pulak ekk.. hmmm... renung2 kan lah.. jangan renung ajek..

Hari ni nak masak apa pulak.. malas masak boleh? akak mengidam lah.. benda ni akak tak pandai masak.. jap lagi nak kuar gi beli... sang suami pun macam teringin jugak.. hmmm.. yummy..



ok.. hari ini settle.. esok nak masak apa.. nasi lemak boleh?.. yeeee.. masakan saya semua menggemukkan.. hahahaaaa...





9 comments:

hang nadim said...

aduh.....aku pung nak kentaki lah hari ni...ishh ishh Dugaaan..

emmii the strange said...

bestnya nasik tomato...kat sini tak jumpa lagik yang idaman hati. nanti nak try masak jugak lah. mana tau sedap juge...

cikgu liza said...

hang nadim - hahaaahhaa.. bila pose nih.. semua benda pun nampak sedap..

sis emmi - ehh kan kat pasar malam hutan melintang ada nasi tomato yg best.. kat simpang masuk tmn hutan melintang tu.. makcik tu tak meniaga kat param ke?

apis585 said...

mmg nampak sgt yummy!!!
nasi lemak???oohh aku teringin nak mkn, dgn telur mata 'goyang' hehehe...tapi xmkn nasi lmk pun lps solat maghrib dah terbengkalai, kalau mkn nasi lmk takut terbongkang hahahahaha...

cikgu liza said...

apis - hehehheee... tuh pasal aku tukar jadi nasi ayam pulak.. takut nanti ngantuk.. sudahnye.. terawih dlm tidur la..

en_me said...

orang dah tak boikot kefsi lagi kannns.. ehehe, salammm ramadhan cikgu liza ittewww

cikgu liza said...

en_me- boikot juge.. tapi tak sentiasa.. just kurang2kan.. tapi tau tak kfc malaysia dgn kfc usa lain tokeinye?kat malaysia sort of rebranding tapi dia tak tukar nama je..

chucky said...

asik keur liur je ni

Fadzli said...

aku punye menu buka puasa

1 ramadhan : yong tau fu
2 ramadhan bihun sup
3 ramadhan: yong tau fu lagi
4 ramadhan : bihun sup pulak
tu jer la yang aku makan sampai ari nie....