Pages

Saturday, August 29, 2009

kambing golek

Yesterday.. my better half kepingin kambing golek... heheee... reti jugak husband kesayangan ku ini nak mengidam.. heeeeeee... tapi dia kata bukan dia ngidam sangat.. dia saja nak ajak iftar di luar sebab isteri bulat dia ni have been cooking quite persistently these few days... so.. kunun2 mau appreciate daku yang bertungkus lumus di dapur sorang2.. hehehehee.. walhal dia lupa.. ini cuti sekolah.. buleh la ku godam masak gitu gini.. heheee... tapi takpe.. orang nak belanja.. mana mungkin daku tolak... :)

First, he booked a table at Mayang Sari Resort.. sampai sana nak confirm booking, tup tup tup.. kambing golek tadokkkk.. just food biasa as such nasi kerabu bagai.. patah hati suami kesayangan ku itu.. hehehee..

My better half did not want to give up.. kita orang pun pergi la carik another iftar buffet.. paling dekat D'Rumbia.. tadokkk jugak.. hehehhehee... ada orang tu about to be so frust menonggeng.. daku mahu ajek ajak makan Burger King.. hehhee... still did not giving up, he drove us to Paka pulak... yessss.. dah dekat dengan BK nih.. Tengok2 dia melencong ke tepi pantai.. to Residence Resort/Hotel.. As he went inside to pursue his idaman kalbu yakni kambing goleknya.. aku dah standby nak mengayat dia to go to BK.. duk terbayang la triple stack beefacon burger itu.. sangat2 menggiurkan fikiran mak ok..



A few minutes later he came out and as I was about to talk to him bout BK.. he was "yesssss... ada !!!".. hmmm... takpelah.. takde rezeki mek nak makan beefacon... thus.. as for last nite we had our iftar at the Residence Hotel..



OK.. review time... hmmm... as for RM45 per pax.. I was a bit disappointed.. well.. lets see.. the main course was nasi bukhari... lauk pauk masakan Melayu.. sambal udang, kurma ayam, asam pedas, ulam2 semua ada... not bad.. ok... sup gebok pun sedap.. ABC though sangat manis juga sedap... En Amir juga sangat happy since the kambing golek pun ada.. and ayam golek pun ada.. sedap jugak...


Our rich spread... penuh meja.. huahuahuahaaaaa...


nih jek yang ku bedal pun sungguh2 pun.. ayam golek..


nih lah kambing golek idaman En Amir..

p.s* kualiti gambar adalah sgt huduh kerana snap guna hp.
Segan mau tangkap gambar depan public.. hhehee.. so much a blogger tegar..

Amboi... sakan makan kan? macam tak ingat dunia.. dah tu.. why the disappointment? The dessert was so below my expectation ... all pudings.. kaler je tukar2... kek pun marble kek ajek.. ok.. guilty as charge.. aku memang hantu pastries, kek bagai.. huhuhuhuu.. nasib baik... before that singgah Mesra Mall to get this..


sangat sedap dimakan bersama hot coffee.. nak lagi sedap reheat dulu dalam oven kejap.. awwwww.... sangat sedapppp..

syukur.. semua pun rezeki dari tuhan..



13 comments:

zafwah said...

aah aku pun klu mkn buffet mcmni mesti nk dessert sedap2..sbb benda2 tu klu nk wat sndr susah..terigt aku time buka puasa kt mesia masa zul keje kt highway litrak dl..almost every day ade mkn2 kt hotel..heaven giler rs..

ciEk NiENa said...

waaa,sedap nyer....
tingat plak kt umah...
hurm,waiting 4 semester break..
huhuhu~

emmii the strange said...

perghhh...makan tak hingat. tahan gak your husband makan kambing yer. kami tak tahan, nanti pening kepala. nak kata darah tinggi tak de laa plak...memang tak bleh makan kot...

cikgu liza said...

farah- tahun ni ekonomi sikit lembab... biasanya bynk invitation iftar kat hotel... tu lah.. jgn harap la aku reti nak buat puff2 pastries bagai... so bila dah bayar gitu hopefully ada la something yang kita susah nak buat tu di hidang di situ.. haihhh..

cin niena- i have a friend sebijik panggil macam awak.. nanti tersalah pulak.. hehee.. belum puasa kat kmpg lagi ke? akak pun...

sis emmi- amir perupakan seorang peminat kambing golek tegar.. hehehehee... alhamdulillah tuhan belum tarik nikmat tu dari kami..

chucky said...

setiap kali baca blog cekgu,mesti taim tgh hari
caiytt

hang nadim said...

salam...saya belum kesempatan lagi makan mcm ni, nanti kalau Bos suruh bawak org gamen buleh tumpang sekaki..

en_me said...

tergolekk ghitewww.. uhuhu

cikgu liza said...

chucky- ok ok.. ni last.. lepas nih i tak buat lagik...

hang nadim- nak tunggu org sponsor kah? bleh pau lebih skit kan?

en_me- tak cukup golek!!! tapi cukup la buat masa ini.. ada kemungkinan baju raya tak muat kalau selalu "tergolek" gini..

apis585 said...

i love lamb...tapi mutton kureng sket hehhehe...

cikgu liza said...

apis.. aku pun suka lamb!!! daging dia manis lagik kan.. nanti nak gi giant lah carik marinated lamb.. sedapnye..

@tune® said...

cikgu!!
saye nk kambing golek pastu bair saye tergolek depan cikgu

hang nadim said...

Cikgu...ada satu menu ni, mungkin cikgu suka..

hakuko said...

kambing golek tak tahan wey kurut..suka nya akuuuuuu