Pages

Saturday, May 23, 2009

time out

Masyaallah.. mak bosan!!! Nak gi aerobik kereta pun takde.. tak kuasa pulak la nak gi jalan kaki ke sana.. boleh gak carpool tapi I dont have any contact number of others in the class.. Maka tersadai lah aku di rumah ini..

Nak kemas2 rumah pun malas.. Masyaallah.. malasnya mak dara sorang ni.. baju berbakul nak kena lipat pun macam tuan dia gak.. tersadai tepi dinding dalam bilik tu.. nih belum ada anak.. so nasib baik sebab rumah tak bersepah mana.. Sesungguhnya aku ini seorang yang malas.. memang dari kecik mak selalu marah aku sebab perangai aku yang satu ini..

I have always been a very lazy person.. I hate doing all the cleaning and my own laundry.. even cooking pun.. but I also dont like all the mess and dirty floor.. Nak harap siapa la kalau kita tak buat sendiri... MAID? tak masuk akal because Im a teacher who most of the days only works for half days only...

So today.. I only sat on the couch.. I have no plan yet on what to do today.. though there are plenty for me to choose.. heheheh...

Right now I am watching F.R.I.E.N.D.S. My all time favourite.. I never get bore watching them.. They humor me in every way.. side note.. I notice that Chandler has a bit resemblance of Robbie Patz (twilight).. is it only me yg perasan? heheheh..



Anyway Im watching the episode when Pheobe just found out about Chandler and Monica.. at first kesian pulak Chandler & Monica kena buli dengan Pheobe & Rachel.. hehhe.. but Chandler & Monica was so smart that they knew and things got the other way around.. and then Rachel & Pheobe knew about it too.. and things really got messy.. hehhehe...

By the way... having spending the day alone.. is not so bad at all.. I take it as a time out for both hubby and me.. :)



this is my breakfast today.. remember my pizza bodoh with tuna? this is my pizza bodoh with mushroom pulak.. layannnn...

7 comments:

chucky said...

cekgu,its look very delicious laaaa

giler ah,muke chandler ade mirip that guy dlm twilight...mmg telalu obsess la nih...

::cikgu liza:: said...

chucky - looks delicious eh? senang aje buatnya.. mari dtg ganu.. nanti cekgu ajarkan.. :)

by the way.. serius muka chandler cam robbie.. tak taulah bila angau ni nak hilang.. :)

@tune® said...

kak..
kalau mkn bende bodoh kang jadi bodoh..xbaik tau..

alasan xmo senam..

.:nhalilah:. said...

tengok ko punyer pizza bodo tu teringin pulak aku nak membuatnyer.. nanti aku terai ye.. ada lagik satu food yg aku nak try buat tp asik pending jek.. roti bakar ngan telur.. tengok dlm fp eroy.. looks yummy..

::cikgu liza:: said...

atun - makanan itu tidak bodoh.. tapi cara membuatnya sangat senang hingga kan org yg tidak pandai aka bodoh memasak ini pun tampak hebat apabila memasaknya.. heheheh

ila - roti bakar telur? eroy? ha ah kan.. memang terliur aku tengok masakan dia dlm fp.. tak sangka eroy sgt hebat.. hehehe..

apis585 said...

hmm...akupon sgt malas buat household chores...love love love cooking tp bab kemas2 ni malasnyaa...nak ambik maid jai xske plak xdak privacy...part time maid susah nak cr kalu kl tu melambak laa tekan keypad tpon aje..hisyyy...
hmmmm...nakpak sodap sgt toast itu harus aku mencoba
n me loving frends tooooo!!!

::cikgu liza:: said...

apis - friends is like parts of our life kan.. since in bp lagik rasanya.. i just cant live without them.. :)

ohh.. that toast.. sonang aje.. tengok pun dah tau mcm mana nak buat kan.. heheheh..

yeah maid.. aku sebenarnya sceptic sket pasal maid nih.. maklumlah.. too many issues kan sekarang nih.. kalau aku nak pakai maid , aku nak cari local gak mcm zaman dulu2.. mak temah, mak bedah, mak esah.. gitu2 la.. tapi.. mana ada dah kan..