Pages

Wednesday, April 15, 2009

days of chaos

quick update here.. baru je bangun tidur ni.. sebab got onto bed early tadi.. kul 9.00 dah tidur.. cik abang pun sama.. both were beaten of workloads.. cik abang sibuk dengan JKR.. aku pulak sibuk dgn nazir persekutuan.. cik abang dah dua malam mcm ni.. tidur dulu.. tgh malam bangun.. hari ni aku join sekali.. baru sapu ameltz yoko2 kat bahu.. lenguh2 sakit badan bagai..

i have been staying back in school these few days.. worst was last monday and yesterday.. hari2 selagi tak pukul 5.. ada lagi kat sekolah.. yelah.. nazir persekutuan nak datang.. bukan JPN terengganu.. tapi dari luar.. mana tak gelabah.. hari nih pun sama lah nampak gayanya.. if only the staff room were air conditioned.. selesa sikit.. :) these are my task :

1. profile sekolah - dah siap.. nak print aje..

2. powerpoint slide show - suspended sebab banyak bahan tak dapat lagi.. 30 mins show ok.. ikut kan hati, mau aku bubuh custom animation yang keluar huruf one by one tuh.. tapi.. malu lah sekolah nanti..

3. panitia - kena update and tukar fail standard.. aku dah balut cantik2 tiba2 kena pakai fail lain pulak.. sabar je lah... lain kali bagi checklist awal2 tahun.. nazir nak dtg baru kelam kabut.. bukan 1 je.. 7 pulak tuh..

4. observation - esok pagi HM nak observe my P&P.. nih sambil2 cari worksheet yang sesuai.. kena pulak tahun 1.. grrrrrr...

5. class deco - around 80%.. minta tolong pekerja am tampalkan posters kat beam atas blackboard.. tapi dia gi tampal kat papan kenyataan aku.. adus... kalau situ aku buat sendiri pun boleh..

6. fail koku; badminton - done

7. fail penyelaras kelab & persatuan - done

8. fail segak - satu benda pun tak mula lagi.. duhhh..

9. emis - done.. lucky me.. staff tak ramai...

10. epantau - 70%.. sebab belum mahir lagi.. nak gi berguru.. tak sempat..

11. penilaian PPSMI - nak kena hantar next week rasanya.. print borang pun belum..

12. buku murid - ntah bila aku nak tanda ntah.. kena upah orang lain.. tapi langgar etika perguruan kan?

13. SMM - done.. nasib baik juga.. murid just 130..

14. buku rekod SBT - boleh tak aku taip in words and then tampal dalam buku tuh? malasnya nak menulis..

15. etc - lesson plan, buku rekod kedatangan, BBM, routine task, KGK .. banyak lagi.. malas nak tulis..


notice something? aku takde!! sebab pic was taken last year.. during hari guru.. this is among pictures that will be in my slides for the nazir.. did i mention that i have to do the presentation with my HM masa nazir tuh datang nanti? i have to assist her on the technical matter.. yatta!!!

foot note : nih belum cerita pasal rumah lagi.. this morning before went to school i defrosted the fridge tapi melimpah ke lantai dapur.. basah ceghok org sini kata.. hehhee.. malas nak cerita jugak.. karang dah habis semua ni.. nak ambil cuti satu hari.. just for cleaning on the entire house.. :)

7 comments:

haku ko said...

my sister is having the same 'problem' too. nazir nak mai la, cluster school la...sumtimes i think teachers workload is far heavier than office workers like me.

thats y jasa guru tak terhingga

apis585 said...

oooo byknye kje...
but listing them down helps kan...
andbile tgk byk dah done tu cam motivated plak...
good luck kurt!!!hope it'll be smooth sailing...insyaallah...

chucky said...

sbb tu saya x jadik cekgu,
kerja yg marabahaya

::Cikgu Liza:: said...

budak putih - berjasa sgt kah guru?.. mcm rasa kena buli aje.. hehehhe.. nih org yang negative minded cakap ni.. :).. have to be kuat semangat.. and be positive!!!

apis - it does help a lot!!! last nite when i woke up at 2 am.. didnt have any idea on which to start.. tulis blog dulu.. baru mencurah2 idea nak buat kerja.. anyway.. thanx dear...

chucky - sangat marabahaya untuk mental juga fizikal.. hehhehe.. insan terpilih mcm ahkak aje yg tahan tauuuu.. :)

@t00neY r00neY® said...

hihi..
merah mak ngah!!!

cik-zura said...

byknya 'fail' dan 'buku' nk kena buat..

harap2 bleh settle sume.. haa nazir nya dah dtg ke blom sebenonya nih?

::Cikgu Liza:: said...

@tune - tuh baju tahun lepas.. sib baik akak baru masuk thn ni.. kalau tak sama2 la terpaksa..memerahkan diri mak ngah ni..

zugha - heheeee.. bnyk kejenya... tempoh nazir nak dtg between 20th april-28th may.. setakat ni belum smpi lagi.. tapi alhamdulillah banyak dah keje siap... berkat balik hari2 kul 5pm.. :)