Pages

Sunday, January 3, 2010

Running In Heels

Ini bukan program reality yang kat E! tu ye but I was literally running in heels today because it was the first day of school session in 2010. Actually... I have been busy since last Monday. Cuma malas nak layan kan mode busy itu. Awal² tahun ni nak pening² hal kerja tak stylo ok....

Anyway hari ini, gatal kaki pulak nak put on heels yang dah lama terperap dalam bonet kereta. Lupa lah pulak the fact that I have to climb the stairs up to the 3rd floor for my Year 4 & 5 class.. huhuhuuuu.. thus, kaki ku adalah berblister dan tumit sakit² sikit. Sungguh masih in denial that high heels is a BIG NO NO for a big girl like me.. tapi kalau tak pakai nampak sangat la Jijah ini sama tinggi dengan anak² murid tersayang.. huhuhuuuu..

So the new session has begun. I was more than happy to see the new and familiar faces again. The day started cloudy and a bit drizzled. Alhamdulillah, I managed to wake up early after days of late mornings.. and I did not delayed any lesson. Selalu first day orang malas mengajar. Aku takkkk.. terus jek ngajorrr... Sebab exam's system kat Terengganu ni tidak sama dengan negeri lain. Silap haribulan boleh tertinggal syllabus. Siapa yang susah nanti.. Cikgu Jijah jugaaakkk..

On the first day, I stayed until 3pm. Bukan nak bodek sesiapa. Since its still early and masih fresh lagi, kerja² yang tidak berkaitan dengan P&P pun belum bermula lagi... Haruslah Jijah buat lesson plan dan tanda buku on time. Once delayed.. alamat terus berserabutla nanti.. I just cant afford to be that fibre(serabut)... kekekkeke.. suka ati jek fibre..

Ohhh well tak tahu la nak cakap apa lagi.. Bila la Jijah nak jadi like Rachel Mc Adams in the picture below..

sangat bergaya lah Cikgu Jijah bila running in heels gini.. hiksssss!!!

*pic was googled

7 comments:

chucky said...

bagus2
semoga enjoi jadi cekgu ngan hepi sekalu (sekali lalu)

Nana said...

a?? Terengganu lain dari negeri lain? why? bukan sepatutnya standard ke throughout malaysia?

Ummu Jannah said...

maklong, pakai kasut girlie tu ke.. santekkk!

cik jijah said...

caki.. tenkiu!!

adikku dasuma.. harus lah!! hehehe.. girlieee? geli lahhh.. heheheee..

cik jijah said...

sis nana.. basically sama jek.. upsr, pmr, spm.. local exam jek berbeza which is the monthly and semester test..kat sini sort of ada exam syndication.. which means ada satu team yang buat exam papers for the whole terengganu and every test will be analyzed di peringkat negeri. Unlike other states.. cikgu² sekolah itu sendiri yang kena buat exam papers.. copy paste la dari mana2 revision or activity book.. bila buat sendiri kita boleh bajet soalan² yang sesuai for our students.. so tadek masalah tertinggal syllabus dan analisis pun tak perlu buat.. ikut suka cikgu lah nak buat ke tanak.. Begitulah kira²nya...

Nana said...

wah tak sangka Terengganu very proactive. I think that is a very good move. not to say cikgu cannot create good questions, but it just standardize everyone's level of education. I think other states should learn from terengganu and do the same. I am impress!

cik jijah said...

I coud not agree more!! that is why Terengganu excelled in the recent UPSR.. if im not mistaken 8 or 9 years consecutively!! but PMR & SPM am not sure though.. I am just happy to be part of the system:)