Pages

Saturday, January 16, 2010

wa timang landok

Bongkar sana.. bongkar sini.. bukan bongkar rahsia orang.. bongkar gambar yang beratus² dalam hard disk.. tak pernah di print.. either being uploaded into FB/FS or here in my blog. Lepas tuh berkhutub khannah la all those pictures in the hard disk..

Sambil layan nostalgia and being sentimental konon.. terjumpa ni.. which is not that nostalgic pun.. Alkisah kononnya beriya² ambik gambar ni nak buat special entry for the recent Raya Haji.. it was the main dish of the day. Masa nak gi amik gambar tuh sampai tergolek jatuh lalu terduduk sebab lantai basah baru lepas mop. Seminggu sakit leher sakit pinggang masa tu. Dek sakit² badan semua terus tak ingat nak buat any blog entry...

So what was it that so special? ni haaa.... daging landak.. ada berani? I DONT!!! pernah je cuba daging rusa, arnab, ostrich tapi yang ni.. entah.. memang tak berani langsung..

abah tengah siang daging

macam daging ayam kan?

landak yang direndang.. the rest of my family including MM berani makan...
They said rasa macam daging lembu. Mak dengan Jijah jek tak lalu.. Entahla...

16 comments:

Us said...

mana dapat daging ni? Family aku penah mkn daging ni,tapi aku xde masa tu, so x berkesempatan. If not, nak gak try...camne rasanya ..sesekali eating excotic...hahaha

hang nadim said...

salam....aku rasa masa kecik-kecik penah laa jamah daging ni, al maklum masa tuu landak bersepah kat sini, cik jijah tak simpan Duri dia ker..yg tajam2 tuu, Orang Kata dia ada Sarang dia, ada SEmacam Lubang kalau Org yg Tau kat mana Sarangnyer...selalula dapt mkn Daging Lndak nii..

cik jijah said...

eroy.. bapak aku la tuh.. mana dia dapat tak tau.. nanti kalau dapat lagi aku suh dia simpan so that boleh bagi kat ko..

hang nadim.. abah yang gi carik. tak tau la dia simpan ke tak duri dia tuh.. maybe jugak abah jijah tau kat mana sarang dia sebab selalu jugak dpt daging landak ni..

yatie said...

erk...aku pun x lalu gak daging landak ni....

cik jijah said...

memang tak lalu la yati...

Nana said...

hehehehe you know there was this one time, my dad masak kurma landak. Dia buat dua version, one landak one daging.

Then dia tipu semua orang (masa tu cuma our family and extended family aje) and said that the landak one is the kurma daging, so orang pun makanlah. heheh dah sedap semua orang makan baru dia announce that its actually landak! hahahahahah my dad is such a prankster! hehe!

cik jijah said...

sabar je lah nana!! if someone do that to me.. tak tau la.. eeeee... but if i were in ur place that time since dah tak tau kan.. memang i sumbat jek sebab i ni jenis tolak batu dgn kayu jek.. hehehhee..

duniajam said...

Wife aku pernah makan. Abg ipar bawa balik. Aku teringin sangat nak makan. Teringat masa mkn daging arnab. Lebih sedap dari ayam. Kalau dah siap goreng takpa. Jgn sebelum sembelih. Comel sgt aku tgk. Hehehe...

duniajam said...

Dulu masa student. , kwn aku beli tongkeng ayam. Pi bilik dia, offer aku mkn. Aku tak pernah mkn part tu. Aku tanya menatang apa ni spl rasa pelik. Dia ckp tongkeng goreng... aku tak kisah. Mkn apa saja. Belasah je.

Dia suruh bawa ke bagi kawan2 lain pasal dia dah muak kot. Aku dengan girangnya ajak semua kawan2 makan 'ayam'. Telinga2 yang tak tahan dengar 'ayam' datang macam harimau. Makan dengan sungguh2 'ayam' tu. Lepas tu ada yg tanya... "ni apa dia? Semua nampak sama je"....

.... aku pun cakap "tongkeng"..... terus semua luah. "Patutlah baik hati sgt".... Wakakaka...

cik jijah said...

asmar.. aku daging arnab ok je.. tak tau sebab ape.. tak logik kan? landak tak lalu.. tapi arnab boleh..

by the way tongkeng ayam.. makanan org jawa ni.. hehehee.. bontot ayam la tu.. sedap.. dulu² suka sgt makan.. tapi skrg dah tak lalu dah.. part paling bynk lemak tu..

familyria92 said...

ari tu ada orang cite landak kat zoo hilang, yg dlm kuali tu ke..?

cik jijah said...

familyria.. hehehhehe.. ye kot.. ehhehhehe..

.:nhalilah:. said...

mak aku pernah makan lamdak ni.. tu pun masa mak aku muda remaja.. aku tak pernah makan.. tp if org tak bagi tau aku daging apa.. aku makan jer..

cik jijah said...

ha ah kan ila?.. kalau tak tau daging apa.. aku pun bedal jek.. hehhehe

Abg Din said...

abgdin rasa mesti sedap... tapi abgdin belum berpeluang makan daging tu... klu ada lebih bagi la... mau rasa.....

cik jijah said...

ye ke abg din.. nanti.. kalai ada lagi.. jijah cepat² buzz abg din :D