Pages

Saturday, September 26, 2009

eid mubarak 2009

Im back in Dungun.. had been offline for the whole week for a very raya sakan!!!.. raya sakan means visiting here and there.. meeting all relatives as many as possible.. literally I only have the opportunity to visit them once a year.. and of course.. the food feast.. mak aihhh.. penat jalan2 dan makan2.. not to mention the visitors of my parents.. seriously letih.. but what the fuss kan? sekali setahun.. :) anyway.. yours truly dont have much intention to write.. still so exhausted.. nak2 sampai aje rumah tadi terus buat house cleaning.. almaklum kena tinggal seminggu.. sawang habuk tebal 10 inci.. sooooo.. enjoy the piccas.. am uploading more in my facebook.. eccceehhh.. macam la ada ramai orang nak tengok.. whatever.. :)




















unfortunately this year my other siblings beraya at their in laws... so the first raya we visited them instead of staying home.. including my inlaws since depa pun beraya kat KL jek... besttt.. sebab KL lengang ajek.. :)








the third raya we went back my mom's hometown in Tapah Road sebab ada first cousin's wedding reception.. on the way balik we took the Kuala Selangor route instead of the hiway sebab nak singgah Tanjung Karang visiting my other sister, Dila.. amik ko.. jam gila!!!


wedding and more weddings... this was this afternoon.. En Amir's good friend's reception..
semoga berkekalan ke anak cucu.. :)

and I realized that I have yet wish the Selamat Hari Raya to every one...
so...

Nyimpen jenang nang jero tin..
arek digowo mareng suro..
keluputan kula lahir batin..
salah silap njalok ngapuro...

bocah cilik mangan sego..
sego dipangan karo gulo..
wes suwi orak ngomong jowo..
dino royo njalok ngapuro..

buko poso lawuh'e gereh..
njegor sunge dicaplok boyo..
keluputan sing akeh akeh..
kito 0-0 lah yo...

hehehehehhe

akak kopipes ajek dari sms hp tu haaaa...

hehehehehhe

"Selamat Hari Raya
Maaf Zahir Batin"

13 comments:

momma's dough said...

cobain, ko da balik ke...x nak pon dtg umah aku...sampai ati...:p

ell_jay said...

alaaaaa.. errrroyyyyyyyy... tak sempat beb.. rumah kawan2 memang tak pegi lagi.. baru cover rumah sedara2 ajek.. raya kan sebulan.. karang aku smpi le.. alalalalaaa ucuk mama eroyyyyyy... by the way.. those tarts.. marveloussss..

@tune® said...

i met ur lil jannah..but not u???
caittttttttt

apis585 said...

matching laa baju ngan beg raya!!! *winks*

ell_jay said...

atiunnnn.. dah bakpe mu klek kelate pulok.. oghe gi ghumah dia nak jupe jale ghaye.. dia takdok pulokkk..

apis... match ke? hehheeee... TQ..

chucky said...

thnx for kaming,
gile bestt kan?
hehehe

ell_jay said...

chucky.. naper la baru tahun ni kita mula ye.. dulu takde kesedaran lgsg.. huhuhhhuhuu

hang nadim said...

salam...lawa laa baju raya cikgu..awat tak datang tanjung kasau? hehehee

.:nhalilah:. said...

selamat hari raya cobain.. ingat nak calling2 ko raya ke 4 hari tu.. bleh dtg raye meru.. pastu sakan raya sampai x larat.. huhu

.:nhalilah:. said...

lupa nak cakap.. tudung biru ko tu cantik la pulak aku tengok.. (gile tudung skrg ni.. huhu..)

[S]itie [B]Um [B]Um said...

raye ritu ct xamik pon gamba family. huhu

ell_jay said...

ila.. next week aku balik meru.. tapi biasanye aku tak duduk rumah pun.. berjalan sana sini.. maybe aku bleh gi rumah ko.. camne?

by the way.. tudung itu.. ku beli online.. from N-style boutique.. ada listed dlm shopping list aku kat tepi tu.. :)

siti.. aku pun officially blum amik lagi.. ramai yg takde.. nak tunggu deepavali ni.. amik kat studio.. insya allah..

ell_jay said...

hang nadim.. cantik ke? *cikgu liza tersipu-sipu malu*

tak pernah sampai lagi tanjung kasau.. last saya gi gerik tahun 1990 an dulu.. hehehe.. insya allah diizinkan tuhan.. mana tahu sampai jugak..