Pages

Friday, September 11, 2009

Si Pipi Labuh



Inilah diaaaaaaaaaaaaaaaaa.. Si Pipi Labuh... ngehngehngehhhhhh...
Orang Perak panggil pipi tembam tu pipi labuh...

"cik ambak cik abuh..
pipi terlambak.. pipi terlabuh.."

nih arwah onyang nyanyi kat kitorang masa kecik2 dulu..
sbb pipi gini memang trademark family kitorang.. hahahhahaha..
sekarang mak long pulak nyanyi kat Jannah ek..



Rindunya Mak Long dengan Jannah ni...
sebijik ikut muka atuk Meru..
telinga jek ikut atuk Jalan Kebun.. hahahaaaa...



Sebenarnye dia ni cheeky.. suka gelak2 ketawa semua..
tapi bila nak amek gambar je..
dia tau dah.. terus buat muka gitu..
kunun2 posing la tuh.. 2, 3 kali trial.. tak dapat jugak.. hissshhhh..
cerdik betul.. baru nak masuk 3 bulan sudah pandai...



tapi.. pandai2 dia pun..
tak leh nak avoid orang lain mengalami disorder geram tak sudah dgn pipi dia tuh..
termasuk ummi dia.. heheheeee..



ummi tak tahan.. ummi pun.. ngap!!!



OOOOOOOOO... marah pipi dia kena geget....ehehheee
pandai marah ek!!!... nanges lagik!!!.. hehehehe..
tu diaaaa.. double chin!!! heheeee...



marah lagik?
meh dekat mak long meh...



hehehheee... suka ehhh.. amik gambar dengan mak long ehh..
muahhhhhh!!!...
cayang Jannah..


6 comments:

momma's dough said...

Memang tembam...aku nak gigit gak...
Eh x nak, nak kokak....hehehehe

ell_jay said...

hehehe.. aku pun.. geget, cubet, kokak.. semua ada.. geram la sgt2...

zafwah said...

ooo...pipi labuh tu org peraknyer istilah ke..patut la arwah ayah aku dl pun sll ckp pipi labuh..igt kn istilah dia wat sndr2..

hang nadim said...

Tekanan kepada Pihak lawan macamni...sebab aku belum Ada Anak..

emmii the strange said...

lawa baju baby...beli mana? hahahah

alahai, tomeinya budak tuh. aku suka larr budak tembam ni. memang mangsa cubitan, gomolan dan deraan aku nih. my nephew dulu tembam gak tapi dia skang dah kurus sebab putus susu ibu awal. dah tak best nak gomol tapi still my favourite and only one nephew. biasa lah kan, anak sedara pertama...tahun ni kena prepare duit raya lagik ler nih...

*anak sedara aku ni demand jugak, tak main ler duit raya singgit. tahun lepas kasik RM200 (sebab baru keluar). tahun ni kasik 1/4 jer laa

ell_jay said...

farah - org perak la kut.. aku kat belah s'ngor tak pernah dgr.. tapi memang mak aku pggl pipi labuh.. dia kan org tapah..

hang nadim - kita senasib lah.. 4 tahun dah ni.. ni tmpg happy adik beradik.. dpt baby girl plak.. lunyai dia kena gomol.. hehee

emmi - baju tuh beli kat meru jek.. heheee.. anak buah kak emmi boy kan.. kena la kurus.. baru hensem.. hehehee..

mak aiii.. bnyk nye duit raya!!! yg first kan? excited mmg lebih... saya masa si jannah ni baru lahir 13 , 14 pasang beli baju.. skrg ni mak dia tak bagi beli dah.. takut pakai sekejap dah tak muat.. heheeee..