Pages

Wednesday, September 9, 2009

BONUS

Bantuan Khas RM500 untuk Kumpulan Sokongan


PUTRAJAYA: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, hari ini mengumumkan pemberian bantuan khas kewangan RM500 untuk penjawat awam kumpulan sokongan, separuh dibayar sebelum Aidilfitri dan bakinya pada Disember. - Bernama
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Alhamdulillah.. ada juga rezeki untuk rakan2 seperjuangan.. kumpulan profesional tak de khabar berita lagi... but its ok.. maybe hujung tahun nanti.. kalau lah ada... ni semua rezeki.. tuhan yang bagi.. harus bersyukur..

Malam ni.. I tak payah masak... ada orang sponsor buka puasa di hotel lagik.. heehehhee.. rezeki..


12 comments:

chucky said...

amvoiiii
kat ganu,ade hotel ape je yg best...
jgn lupa jaga kesihatan ye

cikgu liza said...

uiksss.. cepatnye ko chucky!! hotel kat ganu boleh la... janji mak tak payah masak malam ni.. letih.. ada meeting tghri tadi(tapi boleh pulak bertenet).. :)

Kikuri-sama said...

Alaaaaaa..... nak gak duit raye. Jeless!

cikgu liza said...

jeles kan? I punnnnn.. tapi.. kalau kita merungut.. mampos kena kutuk.... makan dalam je lah... ehhh.. bukan... sabar... bukan rezeki kita.. hehehee

emmii the strange said...

adoi...tak dapek ler plak. tapi ni bukan bonus kan? katanya bantuan. tapi my husband dapat la plok

cikgu liza said...

ok.. just to make things clear.. those yg 41 and above tak dapat (kump pengurusan & profesional).. 32 ke bawah dapat(kump sokongan).. if im not mistaken.. correct me if im wrong..

anyhow.. saya pun harap bonus suami.. seb baik dia kerje private.. merasa la jugak.. hehehheeee..

cikgu liza said...

yes its bantuan..but.. why bantuan pun dia bayar 2 kali? hmm.. hopefully.. bonus ada.. rasanye bonus tadokkk.. its ok.. at least ada yang merasa.. better than nothing..

@tune® said...

biar betul..
i pon dapat ke??
kekekek

hang nadim said...

beslaaa...kerja GOMEN ni...ada gak duit Raya

Fadzli said...

memang kump sokongan nie dg38 ke bawah... yang sedihnya... dapat RM 500... bagi plak dua kali... memang wang ehsan betull.... hujung thn plak baru dapat separuh lagi... tak per la,... rezeki Allah taala yang bagi... bukan Pak Najib...

*Adik aku keje kilang gelak tahap gaban... goment dpt 250 utk raya... dia keje kilang jer... dapat lebih 2K utk raya... ish..ish..ish...

ell_jay said...

hang nadim - saya tak dapat.. takpelah.. tahun ni takde rezeki utk saya.. rakan2 yang kump sokongan dpt.. tumpang gembira juga..:)

fadzli - seb baik amir bukan keje gomen.. ada hikmah juga amir tak jadi cikgu dulu kan?.. dapat jugak sebulan gaji bonus.. boleh la tumpang sekaki.. huhuhhuhuuuuu..

ell_jay said...

atune - sekaki ke.. dua kaki ke.. boleh.. nak2 "tokei beso" cam ko... cendawan amacam? sehat? heheheee