Pages

Saturday, September 12, 2009

Shopaholic cum Imsoniac

Thats me tonite.. Entah apa ke halnya sampai ku "tertakboleh" tidur malam ni.. Imsoniac.. Its now 4.17 am already.. despite the fact I am actually so tired.. exhausted.. sebab siang tadi both hubby and I went to Kuantan for a few raya preparations.. a few? jap lagik ku cerita ehh.. ye.. penattttt.. tapi tak boleh tido.. the other half has long sailed in his sleep.. daku yang terkebil2.. menggelintar sesawang lah jawabnya..

Speaking about being a shopaholic.. yours truly turun ke Kuantan lah petang tadi.. more likely yesterday la kan.. we have yet done any shopping for raya this year.. except tempah baju2 and kuih2.. I pasang niat.. hanya harus berbelanja tidak lebih RM200 this year.. just nak cari En Amir's shirt that match my baju kurung pesak and some fake Levis jeans (read: look soooo ori I tell you ).. yup.. initially just nak shop for En Amir..

tup tup.. Sampai jek EC Mall... sale sesaja.. kedai emas jek tak sale.. yang lain semua on sale.. dengan bertopeng bagai (h1n1 alert la kunun) mak pun akhirnya hilang self control.. sudahnye dekat RM500 ada.. beli a pair of hush puppies and a new handbag for my mum.. Myself pun.. sangat la tak senonoh.. thank god I have no heart at all nak beli kasut baru or baju baru (malas nak gi fitting).. tapi aku ni tengah musim gila handbag.. ari tu ariani.. haihhh.. ni handbag la pulak..

I just could not resist myself from admiring this one bag.. neither refraining myself from buying it.. walhal my online bag which I purchased weeks ago is on its way here.. En Amir hanya mampu menggeleng kepala..



tada....




haaaaa.. doesnt it has the resemblance of this very popular brand?



chanel black chamois
pix googled

Selama ni aku duk cuci mata ajek.. seeing other people's carrying it.. harga riban2.. idakle yours truly ni mampu.. mampus ada nak kumpul duit membelinya.. tak sempat beli habis ke lain dulu duit tu... ate.. berangan aje lah..

Tiba2 angan ku hampir jadik kenyataan!!!.. Ce ngkome teka berapa harganya.. Jenama G.Davin.. not any designer pun.. just a brand macam Bonia, Carlo rino.. harga kalau before sale lebih kurang sama la dengan Bonia, Carlo Rino tuh.. cikai ajek lah..



RM7o jek nokssss!!! after 70% less..
aku beli 2.. satu aku.. satu bagi mak(tak sama patternlah, mana boleh sama)...
sapa nak marah2.. marahla..
kot nak kata haku perasan beli beg ala2 chanel..
kasi can lahhhh..
hehehehee..

sooo.. there goes my raya budget.. budget ke benda.. yang online nak.. yang kat kedai pun nak.. okes lah.. nak masak sayur lemak buat sahur ni.. daaaaaaaa...

side note: we accidentally left one of our stuffs packaging that we bought from carrefour.. sakan benor shopping sampai lupa nak book table.. dek kelam kabut carik tempat berbuka... hence the packaging is now lost.. balik rumah baru perasan takde.. haihhhh..

6 comments:

Si Comel said...

Handbag tu cantik sgt2!!! da lame cari pattern cmtu, tp x jumpe lak dkt cni.. :(

ell_jay said...

comel.. nak kirim? hari khamis ni akak gi lagik.. wakakkakak!!!

chucky said...

mmg shopaholic

hang nadim said...

Salam ...u cari Produk ni murah jer. namanya GOJI, jenis herba..memang tidur nyenyak.

Kikuri-sama said...

Nice handbag and nice bargain... U go sistah!!!

ell_jay said...

chucky - join the club?

hang nadim - goji? as such.. tepung goji yg buat goreng tempura tu ke? biar betul..

miss dee - thank you... nice eh? just nak remark how it looks so similar with chanel handbag.. tak eh? hehehheeee..