Pages

Monday, July 13, 2009

devilish dream

i have been receiving this offer for quite several times.. since last year.. but i never give any attention to it.. i thought it all scams.. some stupid contest.. just because i am a credit card member of a respective well known bank..

ingat kan ke nak tulis pasal ada hantu kat sekolah lately nih.. i hold that story dulu.. and so this afternoon when i just came back from school.. ada la sepucuk surat di celah2 pagar rumah ku.. hmm.. post box rosak.. so encik posmen pun selit kat pagar tuh.. litterally he folded it into much smaller size and tuck it there ok.. haihhh.. notice the renyuk?



hahahah.. sungguh over acting kan? as if i would win it.. but deep down in my heart.. deeeeeeeeeepppp down yeeee.... i think i might have the chance.. have googled it.. have called bank islam's CS.. have reconfirmed with the reader's digest admin.. that it is all real, legal and not a scam.. and also halal.. ok.. at least 10% faith ada dah tu.. hahahahha.. best of all.. as far as i am concern, i dont have to subscribe the RD mags to enter this contest.. cikgu liza doesnt buy magazines.. cikgu liza buys fictions only... but read both as well... hahahhaha..

and if only.. I WERE JUDGED AS THE WINNER... ok... as if i am that lucky... never win anything like this before.. ehhhh.. tipu.. pernah.. I once entered the revlon contest and won myself a cosmetic set.. sila jangan jealous yeee...

sekali aku menang daaa ini contest.. yeaaayyyyy.. tapi.. tup tup.. consolation prize ajek.. dapat blender sebijik.. blender pun.. ingat murah ke? kot aircon ke.. better.. plasma tv.. haihhh.. angan2 lagik...

no.. i am not excited bout this contest.. tapi kot ku menang the RM250k.. eh.. if.. i were judged as the winner... tipu la if i tak excited.. hell yeahhh.. hehehehhe... insya Allah.. and i think that i will..

  1. bayar zakat
  2. langsai kan P*P*N both hubby's and mine
  3. clear all my CC's outstanding balance
  4. renovate rumah mak and MIL
  5. renovate rumah sendiri yg tgh nak naik tiang seri tu
  6. buat treatment mahal2 kasik badan ku kurus mcm masa aku sek rendah pun jadilah
  7. kalau ada lebih nak bawak husband and parents gi haji
  8. LV hampstead MM ( kalau ada lebih... hahahha)
  9. lasik ( pun kalau ada lebih)
  10. sponsor aircon kat staff room sekolah.. ahhaha.. nih betul2 kalau aku baik hati ni..
eeee ehhhhh.. sakan nye akak berangan.. ehhhhh.. no harm and no cost at all ye berangan nih... who doesnt.. in denial la tuh sapa tak ngaku..

and nih.. the other half pulak tgh dreaming nak masuk "jangan lupa lirik" boleh? well i must admit his ability in memorizing those songs.. songsssss ok.. havent i mention he is a karaoke junkie aka oldies freak? not just oldies.. from the 80's up to the latest as such hujan, linkin park, BEP pun dia boleh hafal.. minus the nasyid.. hehehhe.. tapi dia layan gak brothers once.. haihhhh.. suka ati la.. im not going to object ehhh.. ill give 100% support.. insya Allah :)




kot dia menang insya Allah.. buleh la i merasa sket... envy gak tgk member pakai.. kan elly kan.. hahaha.. thats my evil heart talking... not me.. :)

hahhh ni pun kira citer hantu gak la ni... cikgu liza naik hantu nak jadi kaya.. hahahahha.. kalau kaya raya takpe.. kot hantu raya?


12 comments:

sayapunyer said...

Sabar2..

Dipilih sebagai calon pemenang RM250k ke?

dan dan dan...

RD tu adakah Reader Digest??

Bukannya ape,

mak saya pernah beberapa kali terima surat dari Reader Digest cakap ada peluang menang pertandingan dia..

xtau lah betul ke x..

Sebab dari Reader Digest..

As far as I concern, Reader Digest NEVER LIE

emmii the strange said...

i am a reader's digest subscriber since kalau beli kat luar mahal skit dari order. a very good mag and i will always subscribe it sampai company RD bangkrap. anyway, i receive the competition every month but seldom enter it, sebab kena beli barang. peluang menang lagi besar kalau beli barang. ada barang yang ok, beli laa jugak. tapi tak dapat apa2 pun takat ni. tapi memang 80% competition ni memang boleh dipercayai

cikgu liza said...

dek wafa - hehehe..i know the chances are thin.. but no harm in trying kan..

sis emmi - if i need to buy things for more winning chances, .. but no thank u.. tadi the lady from RD said dont have to purchase nor subscribe anything.. takpe.. we play their game for rite now.. kot nanti tiba2 lak suh beli2.. blah laaa..

hang nadim said...

salam cikgu Liza, Mesti dah berangan mcm mcm ni siap ada List. Kalau bukan Scam belasah jerlah...

@tune® said...

pompuan..
hang bag saye pon mau kak!!

Fadzli said...

aku pun ada gak dapat surat nie.... takat nie dah dua pucuk surat dah... nak antar lagi katanya... setakat join tanpa keluar duit boleh la... kalo nak kena beli eut ini begitu begini... idak le teman

cikgu liza said...

hang nadim
haah kan.. nothing to loose.. try saja.. mana la tau kot bertuah.. ecewaaahhh..

atun
hahahaha.. pompuan.. pompuan.. haihhh..

fadzli
sbb BIMB carholder kan? dulu kan ada yang dpt kunci tu.. memang aku buat dunno jek.. tapi yang ni.. siap bagi invitation nak jemput naik limo bagai to its gala lunch.. mau tak cair aku.. ku pikir2 cuba ajelah.. kot la betul2 bertuah..

elly said...

kurt, ko pon dah berkenan dgn LV hampstead ek? hihihihi!! aku doakan moga ko dapat memilikinya satu hari nanti, insha Allah..

syafawani said...

haha..wani xdak dalam senarai ka?hik3

cikgu liza said...

elly
aku dari dulu pun memang berkenan sgt but its the last in my priority list lah.. hehehe.. bynk lagi benda lain yg nak ku peningkan.. tu lah kut2 ada durian runtuh.. buleh la nak rasa.. ntah zaman bila tak tau... hahahah

wani
nanti akak belanja keropok lekor seguni nak? hahahhaha

chucky said...

sume sekolah punye staff room mmg x de aircond ye

g sekolah menengah meru,sbb nk setel brg,
perghhh,
x de aircond

cikgu liza said...

chucky
ada sekolah yang ada.. tapi mostly memang takde.. memang hangat hangit rasa kalau stayback tuh..