Pages

Tuesday, September 14, 2010

update

alahai.. pejam celik.. pejam celik.. dah 5 raya dah.. tahun ni kan celebrate first raya kat Sg Petani.. raya 3 dah balik Klang dah.. sebab kan nak kena ngecat rumah kan.. so Ahad semalam bertolak la MM dan Cik Jijah dengan penuh berkobar jiwa dan raga untuk balik ngecat rumah yang sekangkang lotong tu..

Rasanya lebih kurang 3.30pm.. kami masuk exit Sg Petani Utara.. tak sampai 30 minit rasanya.. jalan sudah jem.. nak masuk tol Juru.. kuar tol Juru.. bertambah haru.. pasal jalan sesak.. sampai lah ke Penang.. issskkk.. Pit stop sat kat Petronas Bukit Merah dalam kul 5.30pm.. keluar aje dari Bukit Merah.. semangat berkobar nak mengecat rumah semakin padam.. traffic sesak sesesak sesaknya.. sehinggalah Sungai Perak!!!

Pelik bin ajaib.. kesesakan adalah disebabkan semata-mata ramai umat manusia nak berhenti kat R&R Sungai Perak. Ingatkan ke.. eksiden ke.. polis buat road block ke.. telahan Jijah salah belaka.. Rupanya sesak tu sebab orang dok queue nak masuk R&R Sungai Perak semata-mata!! Kome bayangkan la.. kematu tak kematu punggung akak ni.. kalau dari Taiping ke Sg Perak kami bergerak cuma 20 km/j!!! Apa la yang spesel sangat Sg Perak tu? Ce ngkome kabo? issskkk.. bukan punggung je kematu ni.. sakit leher tak baik2 lagi ni.. lama sangat duk dalam kereta..

Namun, syukur.. kami selamat sampai.. walaupun kali ni kami ambil masa hampir 9 jam instead of 4-5 hours usually.. tak pernah2 dibuatnya!!

Kerana itu jugalah.. tiba2 MM tadak mood nak ngecat rumah.. "culture shock" lagi dek traffic jam kelmarin.. kita ni.. orang perempuan... ikut aje kan? dia kata.. cat.. kita cat.. dia kata tak payah cat.. kita lompat2 lah girang.. sebab buleh berjalan sakan rumah sedara mara sambil tayang handbag baju baru.. hehehheeh..

*nota kaki : Cik Jijah sudah ada pemenang untuk teka teki songket hari tu.. Insya allah.. nanti Cik Jijah umum next entry ye :)


3 comments:

Nana said...

mak ai!!! 9 hours!! gila babi! sigh! tu lah yang paling leceh nak balik kampung ni ....

whooz said...

hi cik jijah, selamat ari raye :)

.:nhalilah:. said...

cik jijah oiii..
raya dah nak abis..