Pages

Thursday, November 4, 2010

two weeks

Saya sedang bersiaran dari dalam kelas. Sudah distributed kerja kepada murid². Tak ada lah kerja berat sangat sebab semua dah habis exam. Pejam celik.. pejam celik.. tinggal lebih kurang 2 minggu je sebelum sesi persekolahan 2010 berakhir.

Seperti biasa, bila hujung tahun ni kerja adalah sangat banyak sebab no one willing to stay during holidays for some unfinished works. Semua struggle nak siapkan sebelum cuti. Masa cuti nanti banyak lagi kerja lain nak buat. Lagi² yang tengah further study, PJJ.. masa cuti sekolah lah kelas diorang.

So, saya online via broadband sebab kemudahan internet sekolah adalah sangat mengecewakan. And broadband is always a 'berukbang' like people always say. It got worse bila  nak update satu info makan masa dekat 5 minit.  I tell you, government website really pissed me off. Sakit betul sebab bila tak siap kat sekolah, kena sambung di rumah. Bila dah sampai rumah, banyak kerja lain nak buat hence the job is postponed. So, bila nak siap?

Nak cerita pasal kerja adalah tak cukup setakat ini. Ada macam² lagi tapi kalau asyik merungut sahaja pun tak bagus juga. Cekalkan saja hati dan abaikan semua anasir² yang mengganggu. 

Tinggal 2 minggu saja lagi.. tapi rasa macam long way to go..




4 comments:

.:nhalilah:. said...

mmg.. mmg.. broadband=berukbang..
nasib baik kat opis line clear.. best sikit berinternet.. ekekke..

sabar jijah.. 2minggu jek lagik.. balik meru??

TK said...

Tu la..dah hujung2 ni bertimpap2 la pulak lah keje tapi I buat mcm takde keje je.Dlm sebok2 ,sempat jugak buat acara makan2 hampir tiaptiap hari.....Sama2 la kita bersabar menanti cuti ye!!

Anonymous said...

hmm...biasalah bila dah hujung2 ni...lebih2 lagi la ni nak buat KSSR plak start next year, ramai cgu yg kena pg kursus. bg sekolah kecik mcm sekolah aku...bila cgu2 kna pg kursus...'masak' lah bg cgu yg tinggal...

yg bestnya hujung tahun ni...sbb ada rombongan...leh joint relakskan minda...

cik jijah said...

ila.. raya haji balik.. kalau dpt tukar.. back for good lah kot.. heheheh.. ko raya mana?

TK.. my school belum mula lagu 'food feast'.. dengar GB suruh buat one day je.. means semua jamuan kelas on same day.. huhuhu..

cik anon.. do i know u? sila tinggal nama di bawah ye lain kali.. and saya pun ngajar sekolah kecil.. ada ke patut hujung2 tahun ni panggil cikgu kursus beramai2.. khamis lepas saya kumpul semua budak kat bilik tayang.. pasang toy story 3.. and yesss... next week ada school trip to gambang.. best ke rombongan? penat wehhh.. kejar budak.. heheheh...