Pages

Saturday, November 20, 2010

update: long-delayed

Sebenarnya.. akak ingat akak nak quit for good aktiviti berblog ni.. macam malas dah nak hadap.. dah jemu.. tapi dek kerana boring tahap cipan hari ini maka akak jengahla balik blog kusam akak ni.. daripada pagi tak bercakap dengan sapa².. memula akak dah tukar status YM dan SKYPE to available tapi takde sapa pun online..  gamaknya semua orang pun tengah cuti.. almaklumlah raya.... 

By the way.. my application to transfer back to Klang has been granted. Yippieeee!!! Mula² super duper excited sebab finally dapat balik kampung dan bekerja at my hometown but the fact that Im going to live alone for the first few months is a bit creepy.  Although Ill be staying closer to my parents now but the hype is running low without the other half by my side. Sadly MM needs to finish his work first. Most probably March the earliest or even May, only he moves in with me. Itupun kalau betul dia dapat site Putrajaya.. doa² lah semoga dia dapat ke Putrajaya.. In the meantime.. haruslah berweekend hubby wifey kitorang ni.. itupun once in a fortnight sebab MM kena rotate cuti since weekend dia on Friday saja. 

Ok.. bits of MM and I.. Anyway akak already browsing the web for some infos of the new school. Frankly speaking.. akak takut seh nak bekerja kat tempat baru ni. Last Tuesday akak managed to contact the school and have a chat with the GURU BESAR.. akak ingat sekolah tu dekat je dgn rumah akak.. rupa²nya 8km away jauhnya dari rumah akak.. and then the probability to encounter with some traffic jams is quite high sebab sekolah tu kat tepi main road.. huhuhu..  another fact about the school that I dread is the capacity of staffs and pupils.. tau berapa? 92 teachers and 1000++ pupils.. and its a two session school.. gila besar sekolah tu.. errr.. compare to the last 2 schools that I have been at.. and another fact that I cant stop thinking of is one of the school admins used to be my maths teacher masa primary dulu.. the teacher who I hate the most!! and now.. its karma.. I have to work with him.. matilaaaa.. hopefully he doesnt remember me in any way.. huwaaaa.. 

Oh well.. deep in my heart Im glad that I finally have the chance to be near to my parents. My in laws pun tak jauh sangat di KL saja untuk dijenguk. Kalau sakit pening ke.. susah ke.. akak ada senang sikit.. insyaAllah..  Alhamdulillah tuhan permudahkan jalan.. 

on another note.. my new crib is all clean tunggu tuan dia pindah masuk anytime sementelah semalam puas cuci habis 3 round mop lantai.. hari ni sakit tangan bagai.. dan tuan dia adalah sangat pathetic gila malas nak packing barang.. lecehla pindah rumah ni... 


*kunun nak quit blogging.. panjang berjela pulak akak bebel hari ni.. huhuhu..








9 comments:

Anonymous said...

Hey don't quit laAaaa xbest nnt xleh baca ur celoteh..nway salamat kembali ke meru, nnt senang2 kita ngeteh ke ngopi ke ok? Daaaa

cik jijah said...

errr.. cik anon.. mau ngeteh/ngopi di meru ye? muleh2... tadek hal.. hello aje ok?

cik-zura said...

yippieeeee... jom pi jakel.. ahahahahah

cik jijah said...

jom!!! tapikan aku rasa kan dpd jakel baik gi kedai kain2 biasa.. aku hari tu beli kain ela kat jakel semeter 25 hengget.. now dah berbulu dah.. jarang2 pakai tapi berbulu jugak.. geram betul haku..

Nana said...

wah seronok dapat dok dekat dengan family. heheh I can't imagine having to work with my "favorite" teacher. heheheh masa sekolah dulu Cikgu Fatimah tu garang kalahkan rimau! isk! kalau I kena kerja bawah dia sure seram sejuk nye hehehe!!!

cik jijah said...

nana.. so u feel me kan? haihh.. hopefully dia tak ingat i.. and its a good thing the school is big so that senang lah i nak menyusup kalau nmpk dia.. hehehe..

us said...

jijahhhh....finally!
Bolehla kita dating2 ye dgn ila...

Abg Din said...

apa add fb kamu..

cik jijah said...

eroyyyy.. mana gi.. amboi... semenjak pakai sylphy nihhh.. hilang sokmo.. heheheh.. nanti aku pindah sana aku hello ye :)

abg din!!! mana la menghilang.. blog pun tak update ek.. nih url fb profile saya..

http://www.facebook.com/profile.php?id=1450246303

kalau tak bleh.. Liza Jamal..

kalau tak jumpa.. guna email ni.. noorliza_jamaludin@yahoo.com.my

ok :)