Pages

Saturday, July 10, 2010

Saya Mahu Ini!!

Kan best kan.. kalau boleh diorder sahaja keinginan Jijah yang satu ini. Tak perlu turun naik mana-mana tempat untuk mendapatkannya. Tak perlu jumpa orang-orang tertentu untuk minta nasihat serta pendapat dan sebagainya. Tak perlu melalui pelbagai proses yang memerlukan kos tertentu. Dapat ini satu saja pun cukuplah. Ia akan menjadi the ultimate dream that ever comes true..

Apakah itu Jijah.. yang kau meroyan pagi-pagi Sabtu ni?

Nak tengok?

Sila scroll down sikit..


v
v
v
v
v
v



v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

sikit lagi...


v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


lagi..


v
v
v
v
v
v

akak dah tak larat taip menda alah ni..

scroll je lah lagik..

=)












































Termimpi akan anak kecil ini dua malam lepas. Comelnya kamu ini, Luqman. Terima kasih kepada Ana, Ibu si kecil ini yang beri izin untuk upload gambar Luqman di blog ini. Well.. some people are just so lucky.. but some have to earn it with a little effort.. moga-moga masa itu akan sampai jua nanti.. :)



21 comments:

Baiti Mustafa said...

i'll always pray that you will get this 'rezeki' ASAP!!

amin..

mungkin perlu honeymoon kat brisbane ke??..hhehe..

whooz said...

setiap orang ada rezeki masing2. insyaallah, chaiyok!

ida safuan said...

kene lajar some teknikss...bebeh... :-)

.:nhalilah:. said...

insya Allah.. satu hari nanti pasti ada rezeki.. aku doakan ianya secepat mungkin.. amin..

Kikuri-hime said...

Cik Jijah... Tahniah! kau adalah seorang manusia yg amat sabar dan beriman... Sebab tu Allah bagi kau ujian camni. Sebab, hanya manusia yg sabar je akan diuji.

Takpe, thing happens for a reason.... Mudaha2an murah rezeki kau!! Insyallah!

cikguesah said...

cik jijah, sabar yer... jgn pernah putus asa dan putus doa pada-NYA... insyaAllah Tuhan akan memberikan 'rezeki' yang berlimpah ruah pada cik jijah nanti... sebagai seorang kawan, CE juga akan mendoakan yang sama untuk CJ yer... insyaAllah

cik jijah said...

baiti.. brisbane? hehehe.. aku dpt offer ke beijing ni... thanx for ur doa :)

along.. cuma perlu sabar kan? chaiyok!!

ida.. teknik apakah itu? moskel mak.. issskkk..

ila.. insya Allah.. thanx sweetie..

miss dee.. am i? hmmm.. mengeluh jugak kadang2 tu.. thanx anyway for reminding me that everything happens for a reason :)

CE.. insya Allah.. mohon tuhan beri kesabaran pada CE & CJ untuk kehidupan yg lebih baik.. :)

fatenton said...

mmg comellllll sgtt

emmii the strange said...

terharu...sebab kita senasib. keep on praying, girl. memang kekadang bila kawan2 mengandung rasa macam kilat sabung menyabung dalam hati kita. jealous? ada laa skit2...mesti ada perasaan jealous itu. tapi juga tumpang bahagia dengan kawan2 kita tuh. itu rezeki deme...i'll wait until 35 baru adopt a baby. nak baby jugak!!!

cik jijah said...

faten.. kan kan? comel kan? :)

kak emmi.. saya tak jealous.. tapi sedih.. people says its a gift from God.. maybe I am not good enough to be given such gift.. not just yet.. :(

zuesaran said...

kurt..bukan ko je yg mahukan baby..anak aku pun sama..hari2 nak baby...siap hint aku lagik..letak gambar baby dpn aku n ayah dia...pastu dia blah pi main..sanggup dia selongkar stor nak cari gambar baby...

whooz said...

kita boleh sedih, tp dont think too much kurt. nanti tension, bila tension hidup pun x best :) . kwn-kwn along pun ada mcm tu, baru kawen, tp tension sbb x de baby lagi kan. pressure dgn org sekeliling kdg2 tu. x pe keep on praying. apa yg kita lalui, Allah dah atur cantek-cantek dah. jangan berhenti berusaha :)

dengarla ckp org bujang ni..hehehhehe..mana yg boleh pakai, ambiklah :P

cik jijah said...

zue.. apa nih sudah terbalik kot.. hehehe..

along.. the wise bachelorette.. ye along.. saya sedang cuba 100%.. percaya dan berusaha.. :)

Meen said...

babe...tuhan bagi rezeki dalam pelbagai bentuk,not only in terms of anak..it can be career,harta or kesihatan.Dont worry,insy ur time will come soon,yeah..:)

che'puan Idot said...

jah ooo jahhh...

jangan sedih-sedih.
rezeki Allah swt nak bagi, tak sapa tau.
sabar dan tawakal aja ok.
yang penting, kau jgn fikirkan sangat..
dan kena make love tanpa tekanan.
jgn sampai, make love semata-mata nak trying to conceive.
memang tak jadi dan end up your sex routine jadi bosan dan robot tanpa kasih sayang.
aku pun nak suggest macam baiti.
pegi honeymoon.
honeymoon mana-mana boleh, janji kepala otak dan hati clear, tak fikir dan stress pasal keja, baby, financial..whatsoever..
wahhhh, terpanjang karangan aku.
matilah orang ingat aku pakar sexual plak karang!

cik jijah said...

meen... his blessings are countless.. too much already kan?.. i am so grateful for that.. just like u said.. my rezeki will come.. sooner or later.. thanx sweetie for the support :)

che puan idot.. hahahahah! i take note every single thing u cakap ni.. bukan senang nak dpt free consultation from a "pakar" like u.. hehehhe.. insya allah.. akan cuba sedaya upaya stress free style!! muahahahah..

zuesaran said...

aku setuju ngan along...contoh diri aku sendiri..sangat pressure ngan kerjaya yg memerlukan aku sepanjang masa kat office (tp 5.30 tpt aku cabut gak,.hahah)..lps tu pressure nak ada 2nd baby sbb suma org dah tanya...dulu ms nak dpt najwan, life was sooo happy..tak kenal pon apa itu pressure.

Baiti Mustafa said...

eh ye la ko idot dah bunyik cam pakar se*ksual..hehehe..

tp kurt, ko ingat advice aku dulu kan?..rezeki mmg Allah s.w.t yang bagi, tp kita kena BERUSAHA. silala jumpa gynae or pergi berurut ke, makan supplements ke..and don't give up no matter how leceh, letih, malas nak carry on treatment tu..

-dari aku yg ada experience tak dapat concieve naturally-

cik jijah said...

zue.. aku alhamdulillah family tak pressure.. tapi kalau around co workers ada lah.. tapi aku buat pekak jek.. kadang2 lagi menjawab pun ada.. hehehe..

baiti.. heheheh.. kelakar la CPI tu kan? ur advise is still so fresh in my mind.. but time and location constraint for the time being.. skrg ni duk urut2 je la.. nenek tu kata ada something tersumbat.. hehehe..

zuesaran said...

kurt ko pnh baca kan wall FB aku pasal ubat utk dpt kembar? kalo ko rajin turun ipoh, member aku ada buat..tp baru 3 bulan kandungan dia gugur..sbb dia tak ikut nasihat doktor utk rest..ko try la..kakak aku dulu 8 tahun kawen tadak anak..rezeki allah nak bagi, sekarang dah 2 anak dia walaupon agak lewat usia..

cik jijah said...

errr.. ipoh? jauhnya... dulu masa aku duk teluk intan tak pernah tahu menahu pun pasal tempat tu.. ni dah jauh kat ganung baru dpt tahu.. tu la namanya.. tak ada rezeki lagi..