Pages

Wednesday, July 7, 2010

dream, dream, dream,dreeeeeeaaam..

Jom layan oldies kejap..





hahahhaa.. ape ke hal la kan? Nampak sangat akak ni dah tua kan? Actually, I have been dreaming all my life. Ever since I was young. Who doesnt kan? We have been dreaming for so many things and I believe most of our achievements today began with a simple colourful dream.. wahhh macam serious benor Cik Jijah!

Well.. I dare to say that most of my dream really came true and I am more than grateful for it. Apparently, not all dream are meant to be real. Some are only dreams. Sometimes, over certain reason or unexpected circumstances, those dreams just fade away. We end up with no choice and have to let our dream to be just a dream. Paham?

Oklah.. Akak bagi simple examples la kan.. I have dream to own either one of these

ni kalau dapat yang preloved pun takpe.. classic gitewww...

shopper kesayangan akak Cik Kenge ada put this on sale..
drooling je akak tengok..


oklah.. semua pun mahal² aje.. macam banyak duit sangat.. ni pun jadilah..
alexander punya coach namanya..
errkkkk.. mahal jugak ek?
isssskkk..

hmmmm...
Bestnya day and nite dreaming kan?

suddenly..

kapoof!!

sebab apa..

sebab ni..


ni la certain reasons or unexpected circumstance yang akak maksudkan tu..

bukan SATU je..

tapi DUA!!

(saja ku crop bagi kecil ;D.. klik untuk tumbesaran imej ye)

issskkk... all due to speeding offences. Hard core unexpected circumstances I may say. Why? Sebab kalau tak bayar nanti tak boleh RENEW roadtax kereta. Takkan nak biar kereta mewah kesayangan tu tersadai kat porch saja kan? Thus, mimpi hanya tinggal mimpi.. but its ok.. mari kita kumpul duit lagi!! errrr... takkan kumpul duit nak beli handbag je? relaksss... angan-angan je.. heheheee..


15 comments:

Lady of Leisure said...

owhhhhh... handbag tu mmg menawan hati...

cik jijah said...

kan lady kan? :D.. hmm.. berangan lagik!! hehehe

duniajam said...

Saman kete terakhir aku check ada 3.... terkini tak chek lg... Risau gak aku selalu speeding kat highway.... Hmm..

fatenton said...

mmg gorgeousnye beg tu..i love the second one..

TK said...

Memang lawa handbag tu..jijah..

Semalam kami semua kat bilik guru check saman..I pun ada- tak pakai seat belt and speeding..

cik-zura said...

syabas... total saman 2.4k... cayalah... akunye 2k. ahaks.. mari lah kita mengumpul duit ;)

.:nhalilah:. said...

Verangan nak handdbag camtu gak.. huhu.. at the same time verangan nak ladies briefcase yg santek utk bawak pg opis.. hoho..

~*irjune*~ said...

jalan tlk intan - klang mmg jalan horror la...bukan horror sbb ade hantu tapi sbb byk sangat speed trap. lagi2 lepas jalan dah 4 lorong ni....lagi byk la yg kene speed trap..hehehhe

Siti Rohimah Haji Nor said...

beb, ko bia betul jumlah sebanyak itu....ketaq aku, terus check dgn jpj, alhamdulilah clean...
tu la, kete mahai sgt, sedap je menekan minyak, x rasa apa...kuikuikui...
beb, G pon 'mimpi' aku,tapi hak yg len....huhuhuhu...mimpiiiiiii...

cik jijah said...

doktot.. dulu saman ekor or speed trap tak ape.. la ni depa block dah.. kena bayar jugak.. issskk..

faten.. me too!!:)

TK.. its started last april rasanya benda ni kuatkuasa.. bila nak renew roadtax kena block.. tgk2 speed trap berderet... dulu takpe.. still boleh renew.. skrg.. jgn mimpi.. huhuhuu..

cik zugha.. gimme five!! ehehehe..

ila.. verangan vanyak2 takpe.. dibolehkan.. free.. heheheh

ijun.. exactly!! jalan 2 lane pastu tak buleh speed memang haru la.. bayangkan those yang bawak merc or bmw.. mesti tensen saman ekor berlambak.. tapi diorang takpe.. keta beso, duit pun beso.. :(

eory.. percayalahhhh.. yg 5 tu tok laki ku.. yg 4 tu aku.. sama naik kan? tobat takmo speed dah.. padan muka sendiri :( .. by the way.. itu G.. even G string pun akak tak mampu kalu gini gaya :(

mJ said...

cik jijah ku sayang...dreaming is not costly pun...so dont stop dreaming ye...sama cam i will never stop dreaming to hold gucci! huhu

mJ said...

my blog tak ter update laa..u tau tak camne nk buat? :(

cik jijah said...

mJ.. yezzzzaaa!! mari kita mimpi sama2.. :)

and.. blog u tak terupdate? what do u mean? ur blog list ke? if ur blog list .. relax.. its the blogger.. i pun pernah kena.. but it takes time juga nak ok balik.. ada tu few weeks jugak.. or maybe.. u cuba buat bloglist baru.. errr.. which i dont recommend sebab its a bit of hassle nak buat.. kena salin bagai.. and then add one by one balik.. isskk.. tunggu je lah the blogger fix it sendiri.. :)

@tune® said...

mimpi akan jadi kenyataan..
so...jum tido..nnt leh mimpi..hhahaha

cik jijah said...

atune.. kamu mimpikan apa?