Pages

Wednesday, April 14, 2010

monolog suci

And yet.. another failed services!! Hahhhh.. Jijah meroyan tengah² malam.. apa kes noksss?

This recently main fuse rumah akak ni rosak.. of course lah sebagai rakyat golongan marhaen akak call customer services to log a complain kan.. first time call report kerosakan.. they gave me a report no pastu senyap.. ok takpe.. another call for the second time.. masih senyap..

While waiting... seorang rakan yg baik hati datang membantu.. but MM and yours truly still waiting for them technician to come sebab bantuan rakan itu hanya sementara..

After a week still at zero response hence the third call.. finally datang juga at almost midnite to repair the broken fuse.. Sikit akak tak kisah as long as it's fixed.. rupanya bila sudah siap kerja membaiki sempat pula hamba Allah ni mengomel.. "kita maghi doh ari tuh tapi tadek oghang ghumoh.." maka dijawab dek MM "terima kasih bang.. kalau datang waktu kerja memang la tadek orang tapi kan saya dah bagi contact no... kenapa tak call?" hamba Allah dua orang tu senyap je angkat barang terus blah.. muka masing² macam menyampah tahap cipan.. cipan comel lagi akak rasa.. sabar je lah..

Maka.. Monolog suci Jijah di tengah malam ini...

"Apa korang ingat kitorang ni tadek kerja lain nak tunggu korang datang??? Korang ingat ni semua free ke??? dah yang kitorang dan semua orang lain bayar bil tiap² bulan tu untuk apa??? Mujur ada orang tolong bagi pinjam fuse sementara.. kalau tak mau tak berapi rumah kitorang ni for the whole week.. tak tengok lagi kalau akak ni yang berapi.. tiga kali!! tiga kali ok kitorang call dan tunggu.. korang langsung tadek courtesy nak minta maaf ke hapa kan.. lagi nak blame kitorang ada.. sungguh tak sedar dek untung!!"

errkk.. ini semua dalam hati sajorkkk.. haiishhh.. sabar je lah...

2 comments:

~*irjune*~ said...

jijah...deme igt deme aje yg koje siang kite koje malam. udah dibagi no idak di konteknye kite yang menunggu bagai nak rak..kalau di telefonnye cik jijah laki bini,...idak ler cik jijah kuar entry monolog suci..

cik jijah said...

tu lah jun.. patut ku hambur rite to their face.. tapi.. tak jadi monolog suci la pulak kan.. huhuuuu