Pages

Thursday, November 27, 2008

crappy thoughts 1..

aroundaroundaroundaround... taking a break.. after been doing some packing... baru ajer clearkan kabinet tv.. i have sold it.. sengihnampakgigi.. to my favourite PAR.. cik kisham.. infact banyak lagi aku dah jual.. senyumkenyit.. sofa.. kitchen cabinet.. my dining table.. macam malas aje nak bawak semua ke dungun.. it was MR MZMRIZA's idea.. MRS MZMRIZA pon suka.. sengihnampakgigi.. sbb nanti boleh beli yang baru... fikir.. sebab aku memang dah boring dgn benda2 yang ada dlm rumah nih.. tapi ada satu benda yang aku tak leh nak jual.. which MR MZMRIZA insist to sell it off jugak.. bedroom set aku... oooooooooooooo... aku sgt sayang yang ituh.. sentimental value yang amat.. mana taknya.. dulu2 masa kecik org susah.. mana pernah tido atas katil.. bentang tilam atas lantai ajer.. bila dah besar.. baru abah beli satu set.. itupun sbb aku nak kawin.. and abah pon dpt duit ASB.. sengihnampakgigi... masa tuh pon aku tak berduit sgt.. baru mula keje.. pastuh bila kawin.. aku tekad.. nak beli katil jugak.. infact MR MZMRIZA pon bukan selalu dpt tido atas katil elok2... almaklum org lelaki.. tak kisah sgt benda2 nih.. so untuk memenuhi impian itu.. senyumkenyit.. kami ke CM.. syurga beli perabot secara HUTANG.. sengihnampakgigi.. maka tercapailah impian ku untuk memiliki set bilik tidor ku.. dengan cara membayar HUTANG secara ansuran melalui maybank2U ke CM... which memang aku tak selesa menanggung hutang itu.. tido atas katil tuh memang sedappppppppp... empuk tilamnye... kuikuikuiii... tiba2.. bagai bulan jatuh ke riba.. abah dapat duit pencen.. dia bagi aku dgn adek2 sorang sikit.. yeaaaaaa... maka langsai lah hutang aku di CM... syukurrrrrrrr... so.. mana boleh aku jual katil tuh.. almarinye pon saiz 4 pintu tau.. cermin meja solek aku pon cantik.. aku tak kira.. whateva happens.. i dont want to lose it.. ill fight it with all my guts and nerves for it.. aku akan guna semua kelebihan ku sebagai wanita.. sengihnampakgigi.. so i can have the set.. no matter how long it will last.. aku nak pakai set tuh.. smpi dah lebam.. lunyai..

anyway.. im saying goodbye to these stuffs...




thank you for serving me so well.. dia orang je la yang teman kan aku masa aku sensorang...
.
.
.
ANDDDD
.
.
.

im soooooooo keeping this.. as long as i can...




mana2 aku pindah pon sok.. which i will.. akan ku heret ia sekali... sengihnampakgigi
sorrry bbieeeyyyy....





4 comments:

Firol Turn Core-Rawk said...

hoh..letih pindah tu....semoga selamat barang2 sampai ke terengganu....

nhalilah said...

sure ko penat gile mem'packing' brg2 tuh.. tu belum unpack lagik kat umah baru.. penat siot..+ frust ngeram kalo brg2 pecah @ calar (aku yg bpegalaman pindah randah sejak kecil.. huhu)

I luv 2 read about yr katil tuh.. sometimes, its hard 4 us to get something.. once we hv it.. i'ts really hv a sentimental value..

bila nak jumpa ni ek??

Salfaezan said...

Yeay..finally aku bukak blog ko(err.. baca tu blakang kira hehe)..

::mzmriza:: said...

firol- malas + letih.. ko bayang kan la.. betapa lambatnye aku ngemas..

ila- ko raya aji kat ne? balik kmpg ke? tgk nextweek camne.. kot kita jumpe somewhere around kl.. nanti aku pm ko kat FS..

sal- aper nih.. cikgu malas membaca nih..