Pages

Saturday, May 22, 2010

Kedai Badan

The last time I ever set my foot at Kedai Badan aka The Body Shop was during my teen years.. While I was still schooling in PJ and lived in a semi boarding hostel of Yayasan Selangor aka Asrama Toh Puan Norashikin (ATPN). The perfume Poison and Dewberry were the main reason why Body Shop was so popular those days..

These days, dont know why I didnt have the appetite to cuci mata again in the outlets.. Selalu passed by and took a glimpse of them jek. I didnt bother much.. Until yesterday.. the big label SALE bertepek all over the outlet's windows had me autopilot into the shop.. pantang nampak word SALE kan? yeee... I am all that weak when it comes to the word SALE.. ampunkan dinda wahai kanda MM...


My initial thought was only to get a pink lipstick but the SA was so nice, she then made a lil makeover on my face that cause me to get more of them instead of just a lipstick. Hence, hasil tangkapan are as the above pic.. the one in silver casing kat tengah² tu actually a blusher brush.. been looking hi and low for such brush that made of high quality synthetic fibre instead of animal's hair.. rupa²nya ada di Body Shop.. bila dah sampai rumah barulah terfikir why didnt I get the complete set of brushes since the existing brushes semua dah less tip top and all tangled. dah. Selalunya macam tu lah kan..


kalau mau muntah.. atau mau kutuk pun silakan ye... inilah hasil makeover ringkas di body shop.. simple yet nice.. perahsaannn.. buweeekkkk!! I love the lip gloss the most. It has the scent and taste of watermelon ke apa tak tau.. but it feels nice.. hehehhe.. ok.. after this.. compact powder hunting pulak.. my MAC yang hancur tuh tak berganti lagik.. is it MAC again or BENEFIT this time? hard to choose kan? anyway.. till then.. toodles!!


17 comments:

Baiti Mustafa said...

owh i love body shop makeup!

i am a faithful user of the liptint (bleh pakai jd blusher skali), lipgloss and also the shimmer smudgers..

tp aku tak suka la dewberry..cos i dunno..la kenapa saiko aku boleh associate bau tu ngan bo*hsia..mebbe sebab masa aku sekolah convent dulu..the not-so-good girls banyak pakai dewberry..hehe

also perfume 'of a man'..reminds me of our ex classmate tu..that person used to wear that dulu..;D

cik jijah said...

hehhehehe.. aku baru dpt hidayah that body shop makeups best rupanya!!

ehhh.. betullah.. not so good girls bynk pakai dewberry kan? my school too.. hehehehe.. but it smells nice jugak..

i have no idea of that perfume of a man.. but dia pakai body shop je ke dulu? ape kelassssss... hehehee(saying this sbb dulu2 kan dia cam stylo):P

myoneandonly ME said...

cik jijah...shanteeknyaa...nnt akak pun nk mekap2 la kat kaunter mekap mana2..kena byr x? pastu akak nk post kat blog..last time akak mekap2 masa kawen je dulu..huhu..terrringinn..

Baiti Mustafa said...

aku rasa time tu kelass la juga sebab aku pakai Johnson and Johnson baby cologne jek pon. ada juga kesedaran dia nak pakai perfume drp some guys yg very der smelly one!..hahah. beauty regime time tu adalah sabun dettol, fair n lovely cream tu pastu tepek bedak baby johnson..

sungguh low maintenance gitu!

Kikuri-hime said...

Dulu masa kat u aku sukak Oceanus ngn Juba... Tapi laa ni da tak suka plak Maybe sebab dah muak kot ngn bau tu. Skang aku tak pakai BS sebab tak seswai ngn kulit.. Kalu pakai compact dia, mcm tak lekat kat kulit... hehehe... Tapi lat yr ade student bagi perfume yg bau apple.. Aku pakai, tapi tak seswai.. Mcm tak pakai perfume... I guess, not BS is not for everybody....

cik jijah said...

keen.. i think if makeup makeover gitu free jek but with purchase la kot.. takkan dia dah makeup kita bagai.. kita blah gitu jek.. ehhehe..

baiti.. ko ada jugak fair&lovely.. haku.. ape pun tadek masa tuh.. hahahhaha..

cik dee.. i love oceanus!! tapi skrg takde lah pakai.. too old for that.. hehehee..

i think most of make up products gitu.. aku maybelline mmg tak leh lgsg.. all range dr lipstick smpi ke eyeliner.. so far if compact the best I tried MAC lerr.. tapi org kata laura mercier pun bagus.. tak tau la.. revlon mcm ok.. tapi lisptick dia made my lips all chappy and dry.. so kena uji try test.. tgk apa yg kena :)

Ashikin said...

i pon guna bodyshop zaman skola, zaman kolej. i stop guna since white musk dah bertukar wajah, dah bertukar rupa dan bau. so mcm dah merajuk coz i mmg btol2 suka ngan white musk yg asal. tp sejak dah color purple ni mmg x suka dan skang dah ada plak white musk yg campur bau lain. xnakla merajuk dah :(

as for now ada la 2-3 eyeshadow yg x abes lg color turqoise. since cik jijah dh ckp psl bodyshop ni, esok nk kene pkaia la gi keje :D

btw, lipstik tu nampak sweet je kat cik jijah :)

.:nhalilah:. said...

aku masa sekolah dulu2 cuma pakai bedak2 biasa jer... termasuk la masa kat ukm dulu.. bila keje baru la.. pandai jejakkan kaki ke bodyshop nih... sgt naif kan??? hikhik.. dulu pakai white musk skrg tidak lagi... bagus gak ko citer pasal ni... lipstik pun dah abis.. asik pakai vaselin lip balm je dah berbulan2 ni.. aiyooo... tak dan nak soping!!!

cik jijah said...

shikin.. kita baru la cuba makeup range bodyshop neh.. dulu2 layan perfume jek.. rupanya makeup dia pun best.. cantek kan lipstick tu? sejak umur dah masuk 30 ni.. makin gedik nak jadi muda pulak.. huhuhu..

ila.. cepat ila!! tgh sale nih.. errrrr... tapi kan.. 10% jek pun sale for cosmetics.. kalau perfumes and lotion smpi 70% ada..

Nana said...

Body shop .. sampai sekarang I guna hehehe! Love the skin care products. Simple and easy peasy to use and tak mahal nak mampus heheh! ;D

cik jijah said...

ala sis nana.. kat sini still quite expensive compare sana.. huhuhuu.. anyways skincare dia pun ok jugak ke? harus cuba neh..

Nana said...

well its not as expensive at the rest .. ie. este lauder and anything that goes higher than that hahahah! Entah lah .. when it comes to skin care... lagi simple lagi bagus! MALAS! hahahaha!

apis585 said...

ahhaha samela aku xsuke dewberry atas sebab yg sama. rasanya girls school akan paham kan hehehe...

kurt cantik as usual pakai mekap apepon!!!i dun think u need to spend much laa kurt..pakai ape brand pon cantekkk hehehe...

kat uk bodyshop murah yg amats..tu yg mcm alamak mhl plak kat sini. tapi aku guna nutragenics facial dia lps boycott clinique hehehhe...

hang nadim said...

saya tak tau nak komen apa2...ermm saya wakilkan kat diarang je lahh..

~*irjune*~ said...

cik jijah...aku pun ada rembat gak makeup body shop masa sale tu. Walaupun gaji tak masuk lagi, rembat tetap rembat. Kebetulan aku gi SACC Mall, tgk ada sale..mau ape lagi, gatal tangan la aku merembat blusher, lipstict ngan lipgloss and jgn dilupakan adalah scrub badan yg berharga RM17++ selepas discount 70%.

cik jijah said...

sis nana.. owhh i love estee lauder lipstick!! but have to wait till XMAS baru bleh beli.. ehhh.. jgn tak tau my facial cleanser.. johnson and johnson sajork!!! senang gilaaa..

apis!!! baru lah ko reveal ko punya secret for u gebussss complexion tuh... i should give it a try too!! by the way.. my skin adalah tidak santek seperti ko apis.. hence the makeup to hide away all the blemish and freckels sumer tuh... huhuuu

cik nadim... hahahha.. take note sudahlaaaa... tuk future wife :)

ijune!! samalah kita!! except scrub tuh.. ambo malas nak scrub2 nih.. ambo sental badan pakai loofah jek.. heheh

chucky said...

easy to say,kamu mmg suke pekataan SALE!!!!!