Pages

Thursday, May 6, 2010

jijah & tonsil


adoilaaaaa... kak jijah demam uols.. terkena jangkitan tonsilitis.. org ganung kata "dok ghok".. malam tadi gi klinik kat sura gate, kena marah dengan doktor sebab lambat dapat rawatan.. menurut doktor itu.. tonsil akak adalah amat mengerikan.. right now akak tengah rehat kat rumah sebab doktor bagi MC.. doktor kata dia bagi antibiotik paling power untuk akak.. tapi tak kebah² lagi dan bengkak tonsil tu pun tak surut lagi. And being all alone kat rumah semasa sakit adalah sangat menyedihkan.. huhuhu.. tapi MM dah siapkan semuanya sebelum dia gi kerja.. ubat, air milo, roti, biskut, air cap badak by my bedside.. terubat juga kesakitan tekak dan emosiku.. huhuu.. sambil tunggu MM balik bawak roti butterscotch this noon and more air badak.. harus akak layan The Vampire Diaries kan.. sebab nak tido pun tak boleh.. asek terjaga jek sebab sakit sangat la tekak ni..

12 comments:

Kikuri-sama said...

Kesiang mung!!! Waaaa... sedak ko makang sekuk tiger ngang yoko yoko? hahahaha...

Take care, kay?

whooz said...

take care ye!

kawan along cakap, dia makan eskrem sunday mcd, elok tonsilitis tuh..

us said...

ala la la, syiannya cik jijah...
mcm ni xle le mkn sedap2....
xpela...bolela diet skit...kuikuikuikui
Take care ye...

cik jijah said...

cik sama.. dok leh nak kabo ghase guane sekuk tiger ngang yoko yoko.. mung tegha la sekali... hehehe..

along.. mmmm.. sedapnya eskem Mc D.. nanti nak gi carik... tq!!

cik puan roy.. aku last mkn proper lunch semalam.. breakfast tak amek.. pastuh tok leh makan dah.. smpi skrg.. lapoooo gila.. minum milo jek la.. huhuhuu

Ummu Jannah said...

alahaii ciannye kakak aku sorang nih.. sakit la eh nk telan makanan tuh.. hmm minum la susu bg kenyang perut.. susu yg sejuk..

Ashikin said...

ala ciannya. kalo kita kene tonsil kan, kita xde pantang2. sbb tgk gaya makin lambat je baiknya. ahahaha.

myoneandonly ME said...

ooohhh siann cik jijah..akak x ingat la kalu akak penah kena tonsil nihs..demam pun jarang sebenarnya..tp sekali demam teruk jugak..

paper pun selamat sembuh cik jijah yer..rajin2 makan obatt..hehe

apis585 said...

isk sianyya!!!aku tau prasaannya sbb jai pon problem tonsilitis gak.
selalu aku bg dia gargle air garam to sooth the pain. n yes its an xcuse to have more ice cream tubs in the fridge(soft type = sundae)

cik jijah said...

ummi jannah.. memang minum susu ajek pun.. pastuh muntah.. abg ko ckp bau mcm muntah baby.. hehehe..

shikin.. itulah yg telah saya amalkan semenjak dua menjak ni.. berapa kali tonsil ni dtg.. pergi.. dtg balik.. last2... haaa.. amik kooo.. sakit cik shikin..

keeennn.. it was last 2 years since the last attack.. lama dah kan.. memang jarang sakit.. once sakit.. adoyaiii.. rasa mcm nak serah diri suh doktor buang je benda alah ni.. huhuhuu..

apis.. found the eskem!! thanx.. adalah this king's brand yang offer the sundae type.. yg lain hampesss nan ado.. kalau nak harap hagendaz ka.. baskin robin ka.. ben & jerry ka.. ampun mmg tadok laaa..

whooz said...

so mcm mana sekarang?

cik jijah said...

along.. alhamdulillah.. sudah baik :) terima kasih for the excellent suggestion.. heheheh

hang nadim said...

salam....Selamat hari Guru ...Cikgu. Semoga cepat sembuh