Pages

Saturday, March 13, 2010

culture shock

School holidays had just started throughout the nation. As in the east coast its already the second day. Yours truly began the holidays with a lil picnic together with MM's officemate at a nearby river. I have been meaning to do some entry about it but plain lazy to upload the pictures plus all the body aching and headache when I woke up this morning. I guess I ll just put it on hold until I have the mood to do so.. but in the mean time.. I am in the state of culture shock actually.. over this...



I know.. how lame yours truly are... benda dah lama dah ni... being all sceptical "ye ke sedap" so I bought a loaf two nites ago when I coincidentally saw them in the bread rack. Usually I took almost a week to finish the normal white bread and sometimes tak habis kalau tuan dia rajin ia akan bertukar menjadi bread pudding but this time around, in just 2 days, there is only 3 pieces left... and I have had it all by myself. MM tak rasa pun lagi. I have been wondering why didnt I realized the existence of such delicious bread earlier before.. ish ish ishhhh.. hopefully this is just temporary.. if it turns into an addiction... habislahhhh... bukan setakat kembang setaman cik jijah ni.. kembang sekembang kembangnya.. alahaaaiii Jijah!!

15 comments:

cik-zura said...

kahkahkah... pi try perasa selain butterscotch.. sedappppp... cuma tak tahan nk beli selalu... mahal la..

emmii said...

haaa...this is also our fav bread. kekadang encik hasben sasau tak jumpa this bread...

Zala Wajik said...

my record: habiskan butterscotch sorang2 dalam masa 30 minit. hahah =D

apis585 said...

hehehe aku dulu adicted gak memula...lelama muak gak sbb manis kan.. ;-)

cik jijah said...

zura.. ha ahhh.. mahal kan? compare to roti biasalah.. but i think its worth the price la..

sis emmi.. bahaya.. smpi boleh jadi sasau nehhh..

dik zala.. impressive!! dah apply masuk malaysian book of record? ehehehee..

apis... naseb la susah nak cari roti neh.. kalau tak memang confirm hari2 aku beli..

cik jijah said...

ohhh yeee... roti ini pabila dicicah milo adalah sgt² sedappppp...

Ummu Jannah said...

ish ishh.. maklong nih.. bia betul baru tau roti ni sodapp.. btw, cuba bakar kan die dlm toaster.. lg sodap wehh.. takyah makan nasi dh.. leh diet ye..

zafwah said...

gardenia ade roti baru ke...jgn kata yg berperisa mcm ni..yg plain tu pun aku terignin giler nk makan..walaupun kt sini bapak segala roti pun dorg wat tp tak de yg aku jmpa sesedap gardenia nyer roti..huhuhu...

cik jijah said...

ummiiii... try bagi jannah makan... ehehhehe..

farah.. lainkali kalau ada family/friends nak gi UK from here.. kirimlah roti nih... :)

~*irjune*~ said...

cik jijah...tahun lepas ada seminggu tu aku pernah pusing abis satu kangar kuar masuk kedai semata-mata nak cari roti tu. Tapi mmg tak jumpa sbb stok abis n minggu tu diorang cuma hantar yg jenis raisin punya. next week baru butterscootch sampai.

cik jijah said...

ye ke jun.. roti nih memang kegilaan ramai ye suatu ketika dulu..

myoneandonly ME said...

penat la aku cari mana button nk comment nihs..baru jumpa..hehe

aku suka yg choc raisin..try la..anak aku pun suka jugak..hasben aku plak suka yg butter scotch nih..siap bleh buat resipi roti john butterscotch lagik..hhee

cik jijah said...

hehehe.. ramai gak org complain naper comment button aku duk atas tuh.. it comes with the template.. and aku memang bebal html.. so.. duduk lah dia di atas tu.. hehehe..

by the way.. choc raisin sedap? i dont like raisin.. tapi tak rugi cuba kan? =)

Liyana said...

Ni mmg sedap. tapi kena mkn moderately. I think me & hubby gained weight becoz roti ni sentiasa ada bekalan kat rumah. Now ni dah kurang sikit addiction. Sedap coz manis, byk gula lah tu :)

cik jijah said...

liyana.. thanx 4 dropping by... anyway.. roti ini memang sedap sgt.. dan memnag confirm mau naik badan kalau makan sokmo.. mujur lah saya duk area yang payah nak dpt roti ni.. kalau tak confirm dah 2kg naik bulan ni..